BLACKPINK medverkar på Dua Lipas kommande album

Det har spekulerats hej vilt på sociala medier under den senaste veckan om ett eventuellt musiksamarbete mellan BLACKPINK och Dua Lipa. Nu bekräftar den brittiske popstjärnan själv på sociala medier att BLACKPINK medverkar på hennes kommande album som släpps 19 oktober.

Det har varit ett både hektiskt och framgångsrikt 2018 för BLACKPINK. Två släppta album, lanseringen av gruppens officiella lightstick och en slutsåld arenaturné i Japan. För alla BLINKs var dock årets höjdpunkt den mycket efterlängtade och kritikerrosade koreanska debutalbumet, Square Up, som släpptes 15 juni. De fyra spåren på albumet har spelats flitigt på många streamingtjänster och hamnat högt upp på många musiklistor runt om i världen. Gruppen lyckades till och med bedriften att slå BTS nästan omöjliga rekord för antalet Youtube-visningar inom 24 timmar för en Kpopgrupp med musikvideon DDU-DU DDU-DU. Dock lyckades BTS återta kronan med musikvideon IDOL.

Under de senaste dagarna har det spekulerats en hel del på sociala medier om ett eventuellt musiksamarbete med den brittiske popstjärnan Dua Lipa. Redan i maj kunde vi  se både Jennie och Lisa posera på bild med Dua Lipa, när artisten gjorde ett stopp i Seoul under sin världsturné – och det spekulerades redan då om ett eventuellt musiksamarbete. Spekulationerna fick ny fart när artisten häromveckan twittrade om ett kommande musiksamarbete som hon såg fram emot att få avslöja. Det som fick fansen att gå igång var fem emoji-ansikten och ett svart och ett rött/rosa hjärta – BLACKPINKs officiella färger. Spekulationerna kom till sin ända under tisdagsmorgonen när Dua Lipa själv bekräftade på sociala medier att BLACKPINK kommer att medverka på låten Kiss and Make Up, som är ett av spåren på det kommande album Dua Lipa Complete Edition som släpps 19 oktober.

https://twitter.com/DUALIPA/status/1033434064244621312

https://twitter.com/DUALIPA/status/1036855146721013760

Samarbetet är ett av många i raden av musiksamarbeten mellan koreanska och västerländska artister. För knappt två veckor sedan släppte BTS albumet Love Yourself: Answer där rapparen Nicki Minaj medverkade. Dessförinnan gjorde gruppen gemensam sak med DJ:n Steve Aoki och rapparen Desiigner på remix versionen av Mic Drop. Och vem minns inte Wonder Girls och amerikanska R&B-sångaren Akon på låten Like Money?

Ser du fram emot samarbetet mellan BLACKPINK och Dua Lipa? Vilka fler samarbeten vill du se?

Källa: 1, 2, 3, 4

Bildkälla: 1

Dudi Warsito

Musikskribent

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av