Sydkorea färdigspelade i VM

Det var under tisdagen den 27e juni som Sydkorea kämpade till sig en seger mot regerande världsmästaren Tyskland, men gick tyvärr inte vidare i fotbolls-VM 2018.

Få personer har förmodligen missat att fotbolls-VM är igång just nu. Sydkorea hamnade i en väldigt svårt grupp där nästan alla hade räknat med att de skulle hamna sist i gruppen. Första matchen den 18e juni så visade Sydkorea upp ett fint försvar som skulle visa sig svårt för motståndet från Sverige att få hål på. Efter en klumpig tackling från en sydkoreansk spelare så fick de sydkoreanska spelarna för första gången uppleva video-domare i fotbollen. Domslutet gick inte Sydkoreas väg och Sverige fick en straff som sedan gick förbi den sydkoreanska målvakten Cho. Matchen tog slut och gruppen började inte som man hade hoppats på.

Det andra laget som Sydkorea skulle möta i gruppen var Mexiko. Ett Mexiko som hade chockat hela fotbollsvärlden med att slå de regerande mästarna Tyskland. Återigen dömdes det straff mot Sydkorea när backen Jang hade armen lite för högt uppe och bollen träffade armen. Absolut inte den starten man ville ha; att efter 26 minuter ligga under med 1-0 mot Mexiko. I 66e minuten skulle även 2-0 komma och det såg tungt ut. Första målet i VM 2018 skulle dock komma på övertid när den stora stjärnan Son Heung-Min gjorde ett snyggt mål i 92e minuten. Det blev tyvärr inga flera mål och matchen slutade 2-1 till Mexiko.

Trots två förluster i första omgångarna så var man inte helt utslaget, trots att det såg tufft ut. Man behövde vinna med två bollar mot de regerande världsmästarna Tyskland, som tidigare vunnit över Sverige 2-1, samtidigt som Sverige skulle förlora mot Mexiko. Efter första halvlek så var båda matcherna 0-0 och Sydkorea såg ut att åka ut ur VM. I matchen såg man ett Sydkorea som spelade som ett lag, men inte minst kämpade man för varandra. Man såg stora uppoffringar när tyskarna gjorde allt de kunde för att vinna matchen. Vid varje skott så var det alltid någon som täckte, om inte en utespelare så var det en storspelande Cho i målet. När tyskarna tryckte på så fick Sydkorea även sina chanser och de svenska kommentatorerna berömde Sverige-bekantingen Moon. Det var dock i matchens sista minuter som något sensationellt hände. Först kom, i den 92e minuten, 1-0 till Sydkorea efter att Kim Young-Gwon fått bollen vid fötterna mitt framför mål. 1-0 räckte dock inte och det visste Sydkorea. Så i 96e minuten gjorde även Son Heung-Min sitt andra mål för VM och 2-0 var ett faktum. Sydkorea hade gjort det de behövde i sin match, mot stornationen Tyskland, genom att vinna med mer än två bollar. Det som dock var klart sedan några minuter tidigare var att Sverige hade slagit Mexiko med 3-0 vilket innebar att Sydkorea ”endast” slutade trea, vilket inte innebar avancemang.

Källa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Bildkälla: 1

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: inf[email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av