Skridsko fortsatt bästa vintersporten för Sydkorea

OS har nyligen avslutats i Pyeongchang, i östra delarna av landet, och där de flesta av Sydkoreas medaljer togs av skridskoåkare.

Av Sydkoreas sjutton medaljer (fem guld, åtta silver, fyra brons) så kom hela tretton av dem i skridskogrenarna short track och hastighetsåkning. Det blev sex medaljer i short track och sju i hastighetsåkning. Av dem är tre guld, ett silver och två brons i shorttrack, och ett guld, fyra silver och två brons i hastighetsåkningen.

Guldmedaljörerna var 21-åriga Lim Hyo-jun och 19-åriga Choi Min-jeong som båda vann på 1,500 m för herrar respektive damer i shortttrack, samt damernas stafettlag på 3000 m shorttrack. Guldet i hastigheståkning togs av Lee Seung-hoon på herrarnas masstart.

Förutom skridskogrenarna så tog även den 23-årige skeletonåkaren Yun Sung-bin ett chockerande guld. Yun har fått uppmärksamhet efter att ha tävlat i en hjälm med Iron man-design, och har därefter även fått smeknamnet Iron man.

Några som fick stor uppmärksamhet på hemmaplan var damernas curlinglag som blev väldigt populära och fick smeknamnet ”Garlic Girls”. Smeknamnet fick de för att regionen de kommer ifrån är känt för sin vitlök. Garlic Girls lyckades med att ta ett silver i spelen efter att ha förlorat mot Sverige i finalen.

Förmodligen kommer de flesta av guldmedaljörerna dyka upp i Vinter-OS 2022. En som vi däremot kanske inte ser i nästa OS är silvermedaljösen i hastighetsåkningsgrenen 500 m, Lee Sang-hwa, som har haft problem med kronisk smärta i knäet och har rehabtränat det i 18 månader inför detta OS. Lee Sang-hwa har inte gett ett klart besked om hon kommer att göra en satsning inför OS 2022.

Källa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Bildkälla: 1

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av