KIA Tigers vinner KBO!

Finalen av Korea Baseball Organisation spelades i ett bäst-av-sju-format men det krävdes endast fem matcher för Kia att vinna.

En lång KBO-säsong gick mot sitt slut den 30 oktober när den femte matchen mellan finallagen Kia Tigers och Doosan Bears spelades. Inför matchen hade Kia en komfortabel ledning mot Doosan med sina tre vunna matcher mot en. Det krävs totalt fyra vinster i finalomgången för att till slut stå som vinnare, vilket Kia lyckades med när de vann med 7-6 mot Doosan på Jamsil Baseball Stadium i Jamsil, Seoul. Detta var Kia Tigers första KBO-vinst sedan 2009.

Doosan, som har vunnit de två senaste säsongerna av KBO, kom tvåa i ligan och fick därför spela en semi-final mot NC Dinos som man vann med 3-1. 2016 vann Doosan ligan efter att ha besegrat just NC Dinos med 4-0 i matcher. För Kia Tigers så var det vila fram tills att final skulle spelas då man toppade ligan efter att matcherna spelats.

KBO spelar först en liga där det totalt spelas 144 matcher där de fem främsta lagen, av tio, får göra upp i slutspelet. Det fjärde och femte placerade laget får göra upp i en s.k. wildcard-match. Vinnaren i den matchen går vidare och får möta det lag som blev placerat trea i semi-playoff som spelas i bäst av fem matcher. T.ex. kom NC Dinos fyra i ligan där fick de möta SK Wyverns som de besegrade med 2-0. Då fick de möta tredjeplacerade laget Lotte Giants som de besegrade med 3-2. Vinnande laget i semi-playoff matchen får sedan spela play-off match mot tvåan, vilket var Doosan Bears, om vilka som får spela i finalen mot förstaplacerade laget, i år Kia Tigers.

Källa: 1, 2, 3, 4, 5

Bildkälla: 1

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av