4 comebacks vi väntat på för länge

2017 har hittills varit ett händelserikt år som bjudit på efterlängtade comebacks av SNSD, iKon och Boyfriend. I den glädjeyra som uppstår vill vi påminna om att det än finns grupper vi inte hört från på väldigt länge. Låt oss ta en titt på fyra av dessa grupper.

f(x)

2009 var året då 2NE1, 4Minute, BEAST, T-ara, After School och f(x) debuterade. Ikoniska grupper som ses som förebilder av den nya generations idoler.  f(x) är med sin experimentella och eklektiska stil och sound på många sätt en unik grupp som lyckats sticka ut från sina kontemporära konkurrenter. Vem minns inte låtar som Hot Summer och Electric Shock? I augusti 2015  valde Sulli att lämna gruppen för att satsa på en skådespelarkarriär. Samma år släppte de återstående fyra medlemmarna det kritikerrosade albumet 4 Walls. Vi har sedan dess inte hört något från gruppen.

Miss A

Med TWICEs framgångar, Wonder Girls avsked och rykten om en ny tjejgrupp, är det lätt att undra hur det egentligen ligger till med Miss A från JYP Entertainment. Lägg till det faktum att Jia lämnat och Mins kontrakt gått ut, så är gruppens framtid högst osäker. Miss A debuterade 2010, och med hitlåtar som Bad Girl Good Girl och Hush har de fyra tjejerna  visat att de är allt annat än en dussingrupp som vi gärna hör mer av. Gruppens senaste album Colors släpptes i mars 2015.

U-Kiss

I 15 månader har fans väntat på ett nytt koreanskt album av veterangruppen U-Kiss. Inte så länge kan tyckas. Men sedan debuten 2008, har gruppen hunnit släppa åtta fullängdsalbum och 15 minialbum, både på koreanska och japanska. Med så många album är det lätt att förstå varför 15 månader är länge. U-Kiss har under sin karriär genomgått flera medlmemsbyten. Bara under de senaste 12 månaderna har gruppen förlorat två medlemmar. Idag är endast två av gruppens sex originalmedlemmar kvar. Vi kan bara hoppas att alla dessa medlemsbyten inte påverkar gruppens framtid negativt.

After School

Ingen lista över grupper som K-popfans vill ska göra comeback är komplett utan After School. Med ett koncept där sexig och diva var ledorden, skulle After School bli Sydkoreas motsvarighet till Pussycat Dolls.  Gruppen har med sina karriärdefinierade låtar som Flashback och Bang cementerat sin position som en av de stora inom K-popindustrin. Idag är inga av gruppens originalmedlemmar kvar. Huruvida gruppen kan komma tillbaka från sitt över 3 år långa upphåll återstår att se.  Med skivbolagets tidigare ekonomiska bekymmer, samt dess nuvarande fokus på Seventeen och Pristin, är det lätt att se negativt på After Schools framtid.

Vilka grupper vill du se komma tillbaka?

Källa: 1, 2, 3, 4, 5

Källa: 1

Dudi Warsito

Musikskribent

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av