Hot mot kpopidoler ökar

Hot mot kpopidoler har ökat på senaste tiden, och flera hot har på sistone varit riktat mot gruppen Apink.

Det var den 14 Juni som ett hot kom direkt till polisen. I ett anonymt samtal meddelade en person att han hade för avsikt att knivhugga medlemmarna. Detta skulle vara på grund av att Plan A Entertainment, företaget som Apink tillhör, valde att stämma honom för att ha skrivit elaka saker om medlemmarna online. Planerna för att släppa gruppens nya album fortsatte som vanligt, med extra säkerhet. Under tiden kom flera andra hot t.ex. ett samtal direkt till Plan A Entertainment där en person hotade med att skjuta medlemmarna. Ett av de större mordhoten var när en person hotade med att hen skulle spränga Shinhan FAN Square hall där Apink höll ett event relaterat till albumet. Efter att polisen sökt genom byggnaden så påbörjades och avslutades evenemanget som planerat.

Detta är bara ett av flera exempel på hot riktade mot kpopidoler. Senast förra veckan kunde vi läsa att en person hade hotat Twice-medlemmen Mina Miyoui. Personen lade upp en bild på internet på en handled och en kniv med beskrivningen att personen skulle mörda Mina om hon inte vanställde sin påstådda pojkvän. Det kom senare fram att det var ett väldigt dåligt ”practical joke” men JYP meddelade att de kommer ta till rättsliga åtgärder. Detta hände den 13e Juni.

Det är inte bara tjejgrupper som blir påverkade utan tidigare i år så blev även BTS-medlemen Jimin hotad till livet innan en konsert i Kalifornien. Då hade en person lagt upp en bild på en pistol och en karta över sittplatserna. Tidigare har företagen försökt tysta ner händelserna men har nu börjat bli mer öppna och börjat ta till rättsliga åtgärder. T.ex. har Plan A Entertainment meddelat att de kommer att ta till rättsliga åtgärder i alla fall då en grupp inte ska behöva ta emot elakheter bara för att de är kändisar. Enligt lag så kan det vara straffbart med upp till 3 års fängelse eller flera miljoner won i böter.

Bildkälla: 1

Källa: 1, 2, 3

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av