Efterlängtad comeback för K-popdrottningen Lee Hyori

Musikvideon är färdiginspelad och arbetet med albumet har nått slutfasen. K-popdrottningen Lee Hyo-ri är redo för en efterlängtad comeback.

Det har gått fyra år sedan Lee Hyo-ri släppte sitt femte och senaste album Monochrome. I en industri som förändras väldigt snabbt är fyra år en evighet, och fans har väntat länge på ny musik från artisten.  Till fansens stora glädje bekräftade sångerskans skivbolag, Kiwi Media Group, att Lee planerar att släppa sitt efterlängade comeback album under första hälften av 2017. Tidigare i år berättade skivbolagets VD, Kim Hyung-seok, att han och Lee har kontinuerliga diskussioner kring albumet. ”Lee Hyo-ri väller ut ideér för sitt nya album. Jag är nyfiken på vad hon kommer fram till”, säger Kim. Han säger vidare att Lee Hyo-ri har en stor roll i producerandet och låtskrivandet av albumet.

Ett exakt datum för albumsläppet har ännu inte meddelats. Men nyligen avslöjades det att musikvideon är färdiginspelad och arbetet med albumet är i slutfasen. Det har fått många att spekulera i att albumet kommer att släppas i juni. Med en stundande comeback så har många tv-bolag skickat så kallade ”love calls” till Lee för att be henne göra sitt första liveframträdande hos deras tv-kanal. Men än så länge är inget bekräftat.

Lee Hyo-ri debuterade 1998 som ledaren av gruppen Fin.K.L. Gruppen nådde stora framgångar och tillsammans med andra grupper som S.E.S, H.O.T, Sechkies och g.o.d,  startade de den så kallade Hallyu wave (koreanska vågen). Lee gjorde sin solodebut 2003 med albumet Stylish…E hyOlee och har blivit en av de största K-pop-ikonerna. I oktober 2015 meddelade hennes dåvarande skivbolag att Lee skulle ta en paus från underhållningsindustrin och som en följd av detta stängde Lee ner alla sina sociala medie-konton och sin personliga blogg. Under denna period levde Lee ett undanskymt liv tillsammans med sin man Lee Sang-soon på ön Jeju. I december ifjol öppnade hon ett Instagram-konto och har börjat synas offentligt igen.

Med andra ord: K-popdrottningen är tillbaka!

Källa: 1, 2, 3, 4, 5

Bildkälla: 1

 

Dudi Warsito

Musikskribent

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av