Dubbelrengöringens under

Varför du bör börja tvätta ditt ansikte med två produkter från och med nu.

De flesta som är intresserade av koreansk hudvård känner till den kända 10-stegstrenden. Den följer många koreanska kvinnor och till och med män. Men när man är ny på det och aldrig har provat koreansk hudvård kan det bli fel att smacka på 10 produkter och sen förvänta sig bästa resultat dagen efter. För vissa kan det till och med verka värre dagen efter då huden reagerar på för många produkter på en och samma gång. Din hud kan reagera rätt så hårt och i vissa fall kanske få en allergisk reaktion. Men vilken av produkterna var det? Det är svårt att veta och inte så kul att gå igenom alla, för hur tråkigt skulle det inte vara om man fick slänga allt? Därför är dubbelrengöringen en riktigt bra start på en god hudvårdsrutin. Oavsett om det är koreanska produkter eller västerländska så skulle jag säga att dubbelrengöring är verkligen för alla.

Dubbelrengöringen består av en oljebaserad rengöring och en vattenbaserad rengöring. Oljebaserad rengöring är det första steget och det viktigaste efter en hel dag ute. Eller om du sovit över natten med en sovinpackning (istället för fuktkräm så kan man sova med en inpackning som verkar mer återfuktande, sen på morgonen tvättar man av inpackningen och fortsätter med morgonrutinen) för att få bort alla rester. Den oljebaserade rengöringen tar bort allt som har med sebum, olja, smink och dagliga föroreningar att göra. Eftersom formulan är lite oljig passar det här steget utmärkt att massera ansiktet samtidigt som du gör rent det, hur skönt och lugnande som helst.

Det finns inte många oljebaserade rengöringar ute på västerländsk marknad just nu men det börjar definitivt att ändras. Här är några alternativ att prova:

Erborian Solid Cleansing Oil
Finns att köpa här

Klairs Deep Cleansing Oil
Finns att köpa här

Min favorit:
Banila Co. Clean it zero
Finns att köpa här

Den vattenbaserade rengöringen tar sen bort det resterande som är kvar. Finns i gel, skum och rengöringssticks. Här är några som är populära:

KLAVUU Pure Pearlsation Revitalizing Facial Cleansing Foam
Finns att köpa här

Billig och många som gillar:
COSRX Low PH Good Morning Gel Cleanser
Finns att köpa här

Min favorit just nu:
NEOGEN Real Fresh Cleansing Stick Green Tea
Finns att köpa här

Det här är det första steget till en god koreansk hudvårdsrutin. Det är grunden och perfekt att börja med innan allt annat i 10-stegsrutinen. Testa och se skillnad efter att ha hittat produkterna för dig. Du kommer inte att ångra dig!

Källor:
1
Cho, Charlotte. 2015. The little book of skin care. New York: HarperCollins Publishers.

Bildkällor:
1  2  3  4  5  6  7

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av