Soloalbum och turné för BIGBANG-medlemmar

Medan den äldste BIGBANG-medlemmen TOP genomgår sin obligatoriska militärtjänstgöring, är de övriga medlemmarna kvar i musikstudion och jobbar för fullt med sina respektive soloalbum. Som om det inte vore nog, så kommer G-Dragon, Daesung och Taeyang åka på soloturné. Med andra ord blir 2017 ett spännande år för alla VIPs.

Till fansens förtret, påbörjade TOP i februari sin 21-månaders militärtjänstgöring. Med TOPs frånvaro gick man miste om den karismatiske rapparen med det unika Instagramkontot. Men fans visste även att BIGBANG inte kommer att kunna vara aktiva under en lång tid framöver, då även övriga medlemmar måste påbörja sin militärtjänstgöring.  I en intervju med Yonhap News tidigare i år sa dock YG Entertainments grundare, Yang Hyun-suk, att de resterande medlemmarna planerar att släppa varsitt soloalbum under 2017. Som om det inte vore nog, så har det till fansens stora glädje tillkännagivits att G-Dragon, Taeyang och Daesung ska åka på soloturné.

Den första BIGBANG-medlemmen att åka på turné är Daesung. Med sitt rykande färska album, D-Day, sätter han igång D-lite Japan Dome Tour 2017 i Seibu Prince Dome den 15 april. Turnén blir Daesungs fjärde och tillsammans med G-Dragon de enda BIGBANG-medlemmarna att hålla en så kallad ”Dome tour” (kupol).

Näst på tur är ledaren själv. G-Dragons turné, Mother Womb, sätter igång 10 juni i Seoul World Cup Stadium. Detta blir artistens första turné på fyra år. G-Dragons senaste turné,  One of a kind, besöktes av rekordmånga fans. Med stopp i 13 städer fördelat på nio länder och hela 570,000 besökare, är One of a kind-turnén den största någonsin av en koreansk soloartist. Vilka städer G-Dragon kommer att besöka denna gång är ännu inte avslöjat. Blir det ett stopp i Europa månntro?

Sist på tur är Taeyang. Med Sol Japan Stadium Live 2017, som startar 8 juli i Chiba, blir detta Taeyangs första arenaturné. I skrivande stund har två spelningar i Chiba Marine Stadium bekräftats och kommer att besökas av 60,000 fans.

Med dessa goda nyheter så har VIPs all anledning att vara glada.
Vilket soloalbum ser du mest fram emot?

Källa: 1, 2, 3, 4

Bildkälla: 1

Dudi Warsito

Musikskribent

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av