[RECENSION] Vad finns i äggen?

Påsken är här och jag ville hitta något roligt som passade till vår roliga högtid och kom över Tony Molys Egg Pore-serie. Jag har personligen aldrig provat Tony Moly förut så det var spännande att se om det var något användbart. Serien är framförallt framtagen för att minska porerna och det finns alltså olika produkter som alla kan användas i en och samma rutin om man vill. Rekommendationer säger att man ska använda dessa ägg 1-2 gånger i veckan (förutom primern, den används alltid som bas innan smink) för bäst resultat.

Det första ägget heter Egg Pore Blackhead Steam Balm och är som en lätt genomskinlig gelé man masserar in i huden i ca 3-5 minuter tills den blir vit, sedan sköljer man av den med ljummet vatten. Jag skulle använda den här efter att ha rengjort och använt toner i ansiktet.

Det andra ägget heter Egg Pore Tightening Cooling Pack Masque och används direkt efter det första ägget. Det är som vitt skum man masserar in över hela ansiktet och det ska sitta i 10-15 minuter, tills det stelnat ordentligt, innan man tvättar av det med ljummet vatten.

Det tredje ägget används som primer innan smink men efter dagkräm och solskydd. Det sägs hålla sminket bättre och förhindra att sminket åker ner i porerna vilket gör att foundation eller BB-cream sitter finare.

Den sista produkten i serien heter Egg Pore Nose Pack Package och är helt enkelt nässtrips som man sätter på näsan efter att ha blött ner det och låter den torka. Efter att den torkat fast drar man bort den och ut kommer alla gegga från porerna på stripen.

I sin helhet får jag från de två första äggen en väldigt len hud efteråt,  den torkar inte ut min hud vilket är positivt då jag har väldigt torr hud annars. Någon större skillnad på mina porer tycker jag inte att jag märker av, testade dem i ungefär en månads tid.

Primern är inte den bästa jag provat men den fungerar helt okej ändå, jag brukar inte hitta bra primers med det priset (Ägget kostade 16,90€ vilket blir ca 160 sek) utan då blir det mest att den gör ett grundläggande jobb att inte låta foundationen eller BB-creamen komma in i mina porer och täppa till dem.  Den här primern kändes lite som att den faktiskt täppte till mina porer istället för att foundationen gjorde det, vilket inte är det resultat jag är ute efter.

Själva nässtripsen finns liknande att köpa lite här och var för samma pris och fungerar lika bra, så skulle inte beställt från franska Sephora bara för de stripsen. Men det var absolut inget fel på dem. Fungerar precis som jag tänkte mig.

Själva förpackningarna är söta och idén är rolig. Produkten är inte hela ägget utan produkten finns bara på bottendelen av ägget, vilket är lite tråkigt tycker jag. Jag trodde nämligen att man får produkt i hela ägget. Det var lite av en besvikelse. Sen är det inte den typen av hudvård jag är ute efter, jag är medveten om att det inte går att ta bort porer helt utan att tömma dem regelbundet så jag tror inte på mirakelprodukter som tar bort porer. Däremot kan det vara en kul grej att göra lite då och då utan att ha för höga förhoppningar, kanske att det ytliga synliga försvinner lite. Om man har en kul tjejkväll och vill köra hela kitet med arkmasker och rutin kan det här vara en söt grej att göra med sina vänner.  Jag kommer inte fortsätta använda dessa som mirakelprodukter i min hudvårdsrutin.

Det var en kul första gång gällande märket Tony Moly och jag är definitivt sugen på att prova andra hudvårdsprodukter från samma märke. Till exempel deras kända arkmasker.

Tips!
Vissa k-beauty produkter finns på sephora att handla, bland annat Tony Moly, Too Cool For School, skinfood, Skin79 och Erborian. För er som är intresserade att handla därifrån går det antingen att gå in i butik i Stockholm eller för er som inte har en butik beställa från den franska sephora, de skickar ut internationellt. Själv beställde jag från den franska sidan, inte så svårt om man kan franska men kan vara lite klurigare om man måste använda sig av översättning. Men det är inte omöjligt och ett bra tips eftersom det inte finns en svensk webbshop för sephora än.

  • Betyg
    3
The Good

Söt förpackning

Billig

Torkar inte ut huden

The Bad

Inga synliga resultat

Kommer inte köpa igen

Mindre produkt i ägget än vad man tror

3
No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av