I.O.I – vad hände sen?

Efter flera månader av slit och en berg- och dalbana av känslor, så lyckades 11 av de 101 deltagarna i tävlingen Produce 101 ta en av de åtråvärda platserna i den temporära projektgruppen I.O.I. Gruppen var aktiv i tio månader och mötte stora framgångar under den korta perioden. Nu har det gått drygt två månader sedan I.O.I upplöstes och vi ska nu ta en titt på vad gruppens medlemmar gör idag.

Jeon Somi (JYP Entertainment)

Vinnaren av Produce 101 och tillika yngsta medlemmen i I.O.I har varit väldigt aktiv, både under och efter I.O.I-tiden.  Som den kanske mest namnkunnige medlemmen har Somi medverkat i flera reklamfilmer och photoshoots för tidningar. Sedan oktober leder hon tillsammans med UP10TION-medlemmen, Wooshin, musikprogrammet The Show. Dessutom medverkar hon nu i tv-programmet Sister’s Slam Dunk. Nyligen samarbetade Somi tillsammans med Eric Nam i låten You, Who?,  som släpptes i början av mars. När Somi släpper egen musik är i dagsläget okänt.

Kim Sejeong & Kang Mina (Jellyfish Entertainment)

Jeon Somis största konkurrent i Produce 101, Kim Sejeong, hamnade på en andra plats. En månad efter att I.O.I släppt debutalbumet, Chrysalis, meddelade YMC Entertainment att varken Kim Sejeong eller Kang Mina skulle medverka i I.O.Is kommande singel Whatta Man. Det visade sig senare att de båda var på gång att debutera i Jellyfish Entertainments nya tjejgrupp Gugudan. Gruppen debuterade 28 juni med albumet Act. 1 The Little Mermaid. Kim Sejeong har både under och efter tiden i I.O.I haft många enskilda aktiviteter. Bl.a. var hon en av programledarna i programmet Talent for sale.  Hennes programledarkarriär fortsatte sedan i skönhetsprogrammet  Get It Beauty. Dessutom släppte hon den prisbelönta singeln Flower Road, producerad av Zico från Block B. I februari släppte Gugudan sitt andra album Act. 2 Narcissus.

Choi Yoojung & Kim Doyeon (Fantagio)

Strax innan I.O.I upplöstes blev det känt att Choi Yoojung hade valts till att bli en av programledarna i det nya musikprogrammet Golden Tambourine. Hennes kollega, Kim Doyeon, har å andra sidan medverkat i reklamfilmer och photoshoots, bl.a. för Maybelline New York. Nyligen var de båda i Los Angeles för att genomgå mer träning. Deras vistelse i Los Angeles dokumenterades och kommer att sändas som en serie med titeln Dodaeng’s Diary in LA. Sedan tidigare har det varit känt de båda ska debutera i Fantagios kommande grupp, i-Teen Girls (arbetsnamn), som planeras att debutera under sommaren. Gruppen öppnade nyligen en kanal på mobilappen, Vlive, där gruppens medlemmar introducerades.

Kim Chungha (M&H Entertainment)

Det var många som beundrade Kim Chungha när hon gjorde entré i Produce 101. Hennes otroliga dansförmåga gick ingen förbi. Att det var just Chungha som koreograferade dansen för Whatta Man förstärkte denna bild. Chungha har efter tiden i I.O.I haft flera uppdrag. Bl.a. är hon programledare för hälsoprogrammet Ah! Sunday – A Running Miracle. Samt sjöng hon låten Pit A Pat, soundtrack till dramaserien Strong Woman Do Bong Soon. Nyligen avslöjades det att Chungha kommer att göra sin solodebut i slutet av april.

Kim Sohye (S&P Entertainment)

Kim Sohye var den blivande aktrisen, som blev idol. Tillfälligt i alla fall. Få, om ens någon, trodde att Sohye skulle knipa en av de elva platserna när hon gjorde entré i Produce 101. Trots hennes bristfälliga sång- och dansförmåga, blev hon en fanfavorit, som utvecklades och lyckades ta en plats i I.O.I. Efter I.O.I så har hon lagt idolkarriären på hyllan för att fokusera på film och tv. Hon leder tv-spelsprogrammet Game Show och språkprogrammet A Mouthful of TOEIC. Sohye hade även en gästroll i dramat Queen of the Ring. Nyligen kom nyheten om att Sohye ska spela huvudrollen i det kommande virtualreality-dramat The First Love.

Kyulkyung & Im Nayoung (Pledis Entertainment)

Av de sju deltagarna från Pledis Entertainment, lyckades två ta plats i I.O.I. Kyulkyung och Nayoung har före, under och efter tiden i I.O.I förberett sig för att debutera i Pledis Entertainments nya tjejgrupp Pristin. Pristin debuterade 21 mars med albumet Hi! Pristin och titelspåret WEE WOO. Albumet mottogs väl och lyckades t.o.m. hamna på plats nr 10 på Billboards World Albums Chart.

Jung Chaeyeon (MBK Entertainment)

Trots att Chaeyeon redan hade debuterat i gruppen DIA, så valde hon ändå att medverka i Produce 101. Något som i efterhand har lönat sig. Både DIA och Chaeyeon själv har fått den uppmärksamhet de inte hade tidigare.  Chaeyeon är en av de mest populära idoler just nu och får många förfrågningar att medverka i reklamfilmer och photoshoots. Tillsammans med Onew (Shinee) medverkade hon i tv-programmet Eat, Sleep, Eat. Dessutom så har hon även gett sig in i skådespelarbranschen genom hennes medverkan i serierna Drinking solo och 109 Strange Things. I skrivandets stund så förbereder sig DIA för en comeback 7 april.

Yoo Yeonjung (Starship Entertainment)

Yoo Yeonjung är 17-åringen med den gyllene rösten. När Yeonjung gjorde entré i Produce 101, tillsammans med två andra trainees från Starship Entertainment, var det få som trodde att hon skulle knipa en plats i I.O.I. Men med en sångröst som få kan matcha, kunde ingen förbise hennes talang, vilket resulterade i att Yeonjung fick en plats i I.O.I. När det avslöjades att Yeonjung inte skulle medverka i I.O.I singeln Whatta Man, var det många som undrade varför. Det visade sig senare att hon skulle debutera i gruppen Cosmic Girls, i samband med gruppens comeback sommaren 2016. Yeonjung har sedan tiden i I.O.I bl.a. medverkat i musikprogrammet Masked Singer och tillsammans med Cosmic Girls-medlemmen, Dawon, sjungit titelspåret till den animerade filmen The Snow Queen 3: Fire and Ice. I dagsläget förbereder sig Yeonjung för Cosmic Girls första solokonsert i maj och en stundande comeback.

Källa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Bildkälla: 1, 2

Dudi Warsito

Musikskribent

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av