5 böcker för den Koreaintresserade

23 april är världsbokdagen, och för att fira detta tipsar redaktionen här om några böcker med anknytning till Nord- och Sydkorea.

Ta hand om min mor – Shin, Kyung-sook

En kvinna försvinner från centralstationen i Seoul, och hennes familj börjar desperat leta efter sin försvunna mamma och fru. Snart måste de dock inse att de kanske aldrig egentligen känt henne, trots att hon alltid funnits till hands.

Shin Kyung-sook är en av Sydkoreas mest kända författare internationellt, och Ta hand om min mor var hennes genombrott.

Boken kan vara svår att få tag på, men den finns att köpa som e-bok på Adlibris. Titta annars efter den på ett bibliotek.

Inget att avundas: Vardagsliv i Nordkorea – Demick, Barbara

Det finns flera böcker om livet i Nordkorea, ofta skrivna av människor som själva flytt, men här har den amerikanska utrikeskorrespondenten Barbara Demick valt att följa sex olika personers i deras vardag innan flykten.

Finns att köpa på Adlibris och Bokus.

Pop Goes Korea – Russell, Mark James

En av de första engelskspråkiga böckerna om fenomenet k-pop och den koreanska vågen. Läs om pionjärerna bakom den moderna koreanska nöjesindustrin, och lär dig mer om hur allt började.

Boken har slutat tryckas och kan därför vara svår att få tag på i affärer. Som E-bok finns den att köpa på Bokus. Notera dock att Russell har meddelat via sin blogg att han kommer släppa en uppdaterad version som e-bok inom en snar framtid.

Poeten – Yi, Mun-yol

En kringflackande poet, en stor dos naturromantik och artonhundratalets Korea. Huvudkaraktären är visserligen baserad på en historisk person, men bland de drömska meningarna är det svårt att veta vad som är verkligt och vad som kommit ur författarens fantasi.

Yi Mun-yol är en hyllad författare både i hemlandet Sydkorea och internationellt.

Boken finns översatt till svenska (på Bokförlaget Tranan), men kan vara svår att hitta i affären, så titta på ditt bibliotek! Engelsk version finns att köpa på Adlibris och CDON.

Traditional Korea: An Adult Coloring Book – Guo, Sheri

Ta en paus från läsandet med en helt annan sorts bok. Den här målarboken för vuxna har motiv som inspirerats av traditionell koreansk design och naturen.

Finns att köpa på Adlibris.

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av