Pokémon GO till Sydkorea

Äntligen, är det många som säger nu när Niantic den 24 januari avslöjade att deras spel Pokémon GO skulle bli tillgängligt i Sydkorea.

Många är de koreaner som har rest till bland annat Sokcho för kunna prova på AR (Augmented Reality) spelet Pokémon GO, som har blivit en stor hit i världen sedan det släpptes 6 juli. Pokemon Go använder den mobila enhetens GPS och kamera för att kunna räkna ut var du är i världen och därefter flytta dig på kartan. Kommer en Pokémon upp så kan du klicka på den och det som kameran ser visas på skärmen tillsammans med en Pokémon. Nu, över ett halvår senare, har Niantic meddelat de officiellt har släppt spelet i Korea. Under första dagen så var det över 2,83 miljoner personer som valde att ladda ner appen. Sydkorea är även del av den region där man har möjlighet att fånga den regionspecifika Pokémonen Farfetch’d.

Anledningen till att spelet har blivit försenat i Sydkorea är på grund av de stränga reglerna kring Google maps, och även de flesta andra kartor, då de enligt sydkoreansk lag är en säkerhetsrisk. Niantic meddelade att anledningen till att de ändå kunde släppa spelet var att de hade samlat ihop data som var öppen för allmänheten och på så sätt kunnat fixa fram kartor. Däremot har man ändå kunnat spela spelet i vissa platser i Korea där den mest kända platsen är staden Sokcho i nordöstra delarna av landet. Det finns även obekräftade rapporter om att spelet har fungerat på vissa platser i de sydöstra delarna av landet, nära Busan.

Källa: 1, 2

Bildkälla: 1

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av