[Recept] Rebeccas egna Pepero-sticks

Den 11 november, 11/11, firas Pepero day i Sydkorea. Det är lite likt alla hjärtans-dag då man ger askar med Pepero sticks till dem man verkligen tycker om.

Pepero, eller Pepero sticks som de också kallas, ser lite ut som salta pinnar utan salt som man har doppat i choklad. Den traditionella Peperon är gjord av en söt brödpinne som doppas i choklad. Utöver den finns massor av olika varianter med nötter, fruktsmak, kaksmulor och en massa annat.

 

pepero4501

Trots att man ofta hör att Pepero day firas på grund av att de fyra ettorna i 11/11 påminner om Pepero sticks så finns det andra anledningar. Traditionen kan spåras tillbaka till en historia från 80-talet om två elever i en skola i Yeongnam som gav varandra Pepero sticks med en önskan om att bli lång och smal.

Allt eftersom traditionen började sprida sig så utvecklades ett rykte om att det säkraste sättet att bli lång och smal var att man den 11 november klockan 11:11pm (23:11) äta 11 paket Pepero sticks på 11 sekunder. Man väljer själv om man vill tro på det, och jag undrar om det ens är möjligt!

Inför dagen i fråga kunde jag inte hitta några Pepero sticks där jag bor, men ville ändå göra något enkelt men speciellt till mina nära och kära (och mitt sötsug). Därför slängde jag ihop min egen, enkla version av Pepero sticks och delar med mig till er.

Så smakar de som Pepero? Nej inte direkt, men de är sjukt goda och söta nog att smälta vilket hjärta som helst!

Ingredienser:
Kakdeg (ditt favoritrecept eller färdig från butik)
Choklad
Nötter
Strössel
Annat fint att dekorera med

  1. Rulla degen till ‘maskar’ som alla är lika tjocka och skär dem sedan för att få dem lika långa. Lägg degmaskarna på en plåt och grädda enligt anvisningar för kakdegen.
  2. Smält chokladen i vattenbad. Doppa sedan dina färdiggräddade och avsvalnade kakpinnar i chokladen.
  3. Dekorera dina chokladdoppade pinnar med annan choklad, nötter och strössel efter smak.
  4. Låt svalna till chokladen har stelnat.
  5. Lägg upp eller packa pinnarna fint innan du ger dem till någon du gillar!

 

Källor: 1, 2

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av