Världens ögon på modeveckan i Seoul

Måndag 17 oktober börjar 17SS Hera Seoul Fashion Week. Under veckan kommer ett fyrtiotal av Koreas främsta modeskapare visa sina nya kollektioner för en internationell publik.

Som vanligt på hösten är det vår- och sommarkollektionerna som ska visas upp under sex dagar när Sydkoreas modeelit samlas i Dongdaemun Design Plaza, som fylls med olika evenemang.

”Vårt huvudfokus i år är att ge publicitet åt koreanskt mode världen över”, säger Seoul Fashion Weeks chef Jung Ku-ho. Därför har man i år bjudit in drygt 70 modejournalister från välkända tidningar, och genom bland annat livesändningar via sociala medier ska modeveckan nå en större, global publik än någonsin tidigare.

Precis som tidigare har man också bjudit in stora internationella inköpare, den här gången från bland annat märkesvaruhusen Selfridges, Saks Fifth Avenue och Net A Porter, i hopp om att någon eller några designers får sälja in sig och sina kollektioner dit. Det är dock inte det viktigaste, enligt Jung, som menar att uppmärksamheten är guld värd.

Efter invigningen på måndag börjar modevisningarna på tisdag 18 oktober med Youser, och pågår till och med 22 oktober, då Miss Gee Collection är sist ut. Exakt vilka märken som deltar under veckan kan ses i schemat här under (klicka för större bild), eller här.

Nytt för i år är att man i slutet av modeveckan kommer hålla en prisutdelning för att uppvakta både erfarna och nya modeskapare.

Källor: 1, 2, 3, 4

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av