Spanjorska stoppar den koreanska vinnartrenden

Förväntningarna på en fjärde raka vinst för någon av de koreanska damerna i LPGA-touren var skyhöga när de spelade på hemmaplan, 13-16 oktober.

En gång om året letar LPGA-touren sig till Sydkorea för att spela i närheten av flygplatsen i Incheon. Detta året hade de koreanska damerna med sig tre raka vinster på touren och många räknade med att det skulle bli en fjärde. Det blev dock inte fallet då spanjorskan Ciganda och amerikanska Lee satta stopp för detta. Både Lee och Ciganda skulle hamna på samma antal slag efter fyra rundor ute på banan. För att bestämma vem som skulle stå som vinnare behövdes det spelas ett extra hål där Ciganda till sist var den som drog det längsta strået. Bästa koreanskan Kim Min-Sun slutade på en delad tredje plats tillsammans med kinesiskan Feng Shanshan.

Efter denna tävling så har det även spelats en turnering i Hainan, Kina där nyzeeländska Minjee Lee vann. Bästa korenskan där var Chella Choi på en delade 14e plats. Värt att notera här är att inga av de bästa koreanska damerna var med, förmodligen eftersom tävlingen spelades några dagar efter tävlingen i Sydkorea. Den 27e oktober så gick touren vidare till Malaysia där vi återigen fick se flera av de bästa koreanska damerna. Den tävlingen vanns av Amy Yang från Sydkorea.

Under LPGA-säsongen spelar de tävlande ihop poäng på de officiella turneringarna. Den spelar som har samlat ihop flest poäng i skrivande stund är thailändskan Ariya Jutanugarn som samlat ihop 4,416 poäng. På andra plats hittar vi nyzeeländskan Lydia Ko med 4,300 poäng. Den bästa koreanskan på listan hittar vi på fjärde plats och det är Kim Sei-Young med sina 2,753 poäng, tätt följt av Jang Ha-Na med 2,514 poäng. Endast tre tävlingar återstår efter tävlingen i Malaysia.

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Bildkälla: 1

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av