[RECENSION] GIRLS GIRLS – Juicy Secret

Släpptes: 2016.10.11
Skivbolag: H Brothers Entertainment.
Total spellängd (avrundat): 6 minuter.

  1. Juicy Secret
  2. Juicy Secret – Instrumental

H Brothers Entertainments tjejgrupp är tillbaka med sin första comeback sedan debuten med singel albumet ”Deal” i december 2015. GIRLS GIRLS har sedan debuten genomgått en liten ändring bland medlemmarna. Gruppen debuterade med fem medlemmar men är numera en kvartett, efter att rapparen och vokalisten Gyurang lämnat gruppen på grund av sin hälsa. Medlemmarna består idag av Bori, Rina, A Ryung och Miso.

Musikvideon för ”Juicy Secret”. 

Eftersom GIRLS GIRLS är en såpass okänd grupp så är det svårt att hitta information om både medlemmarna och deras låtsläpp. Men det vi vet är att ”Juciy Secret” är en fräck och svängig pop-hiphopmix som brytas upp av den jazziga trumpeten i bakgrundsinstrumentalen. Refrängen håller nästan full fokus på instrumentalen samtidigt som tjejerna upprepar ”Juciy-eeh” på ett rätt suggestivt sätt, dock så är det inget som stör utan det är snarare väldigt catchy. I slutet av ”Juciy Secret” kommer det plötsligt ett ordentligt dancebreak. Gruppens rappare Miso och A Ryung har i videons kommentarfält fått väldigt mycket beröm för sina rapdelar.

I musikvideon så kan man klart och tydligt se att GIRLS GIRLS är från ett mindre företag. Musik videon är filmade på en liten budget men på något sätt så fungerar det fortfarande. Tjejerna ser helt fantastiska ut i identiska dräkter och frisyrer.

girls-girlsMedlemmar av GIRLS GIRLS (från vänster till höger): A Ryung (Rappare), Bori (Vokalist), Miso (Rappare och Maknae) och Rina (Vokalist).

GIRLS GIRLS är en grupp som jag själv inte är så bekant med, dock så lyssnade jag rätt mycket på deras debutlåt och ”Juciy Secret” är nog också en låt som kommer hamna på min spellista. Gruppen är väldigt okänd och det är svårt att hitta information om dem, men kommentarsfältet på musikvideon ser lovande ut – fansen verkar gilla det, precis som jag!

Tyckte du som jag om det du hörde? Då kan du köpa albumet som en digital kopia via iTunes här, men tyvärr finns inte albumet som en fysisk kopia.

Källa: 1, 2, 3, 4

  • BETYG
    6
The Good

GIRLS GIRLS är en grupp som helt klart klarar sig på fyra medlemmar. Med två rappare och två vokalister samt en helt okej instrumental så skapar de en otroligt catchy låt som får en att sjunga med bara sekunder in i refrängen.

The Bad

Musik videon är otroligt bra för den budget de hade att jobba med, men föreställ er "Juciy" i en sprakande musikvideo. Allt hade varit tio gånger bättre.

6

Emma Stridsberg

Mitt namn är Emma Stridsberg och jag är en skånsk tjej på 20 år som för tillfället studerar till gymnasielärare i Engelska & Historia på Lunds Universitet, jobbar som Barista på Espresso House och lyssnar på koreansk pop och hiphop på fritiden. Mina favoritgrupper från KPOP genren är Hotshot, OhMyGirl, BTS, MONSTA X & Hello Venus.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av