Jeonbuk och Seoul vinner sina grupper i Asiatiska Champions League

De regerande K League Classic-mästarna Jeonbuk Hyundai Motors gick vidare i Asiatiska Champions League tillsammans med FC Seoul.

Av de fyra sydkoreanska lag som spelade i gruppspelet i Asiatiska Champions League så var det två lag som gick vidare då de regerande ligamästarna Jeonbuk Hyundai Motors och FC Seoul vunnit sina grupper. Förutom de båda lagen var även Suwon Bluewings och Pohang Steelers med i turneringen efter att ha kommit tvåa respektive trea i K League Classic 2015.

Suwon hade chans att gå vidare när den sista omgången startade, man behövde en vinst mot gruppledaren Shanghai SIPG och att Melbourne tappade poäng mot Gamba Osaka. Suwon lyckades med att slå Shanghai med 3-0 men även Melbourne lyckades vinna med 2-1 mot Osaka. Suwon åkte snöpligt ut även om man hade samma poäng som Melbourne men då man hade släppt in ett mål hemma (1-1, 0-0 borta) så innebar det att Melbourne var vidare. Just Melbourne kommer få besök av ett annat sydkoreanskt lag den 17 maj då Jeonbuk kommer på besök för att spela första matchen i slutspelet.

FC Seoul kommer i sina slutspelsmatcher få möta Urawa Red Diamonds från Japan, och även Seoul börjar spela borta, fast den 18 maj. Seoul var även det laget som gjorde flest mål i gruppspelet med sina 17 mål, och hela 10 av de kom från den brasilianska anfallaren Adriano som föga förvånande leder skytteligan i turneringen.

Källa: 1, 2, 3, 4, 5

Bildkälla: 1

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av