Vinnarna på Style Icon Asia

Igår, 15:e mars, hölls prisutdelningen för Style Icon Asia (SIA). Populära skådespelare och artister hyllades som stilikoner och trendsättare.

Som vanligt på SIA utsågs tio stilikoner genom bland annat en offentlig omröstning, och årets vinnare blev G-Dragon, Park Bo-geum, Girls’ Generation, Song Seung-hun, Song Joong-ki, Yoo Ah-in, Lee Jung-jae, Honey Lee, Ha Ji-won samt Li Yi-feng, den ende icke-koreanen.

Förutom stilikonerna delades också priser ut i tio andra ”awesome” kategorier. Bland annat vann skådespelerskan Kim Go-eun, som nyligen väckt stor uppmärksamhet i dramat Cheese in the Trap, priset Awesome Rising Award, och Awesome Syndrome Award gick till AOA:s Seol-hyun, medan Awesome Spotlight Award gick till Kwon Yool, och Awesome Iconic Model Award gick till Soo Joo.

Lista över samtliga vinnare kan hittas här.

Kim Go-eun, Seol-hyun, Kwon Yool och Soo Joo

I online-omröstningen inför SIA ombads folk också rösta på nyckelord för mode- och livsstilstrender. ”Heritage core”, ”crossfit”, ”gardening”, ”biker jacket”, ”bitten lip” och ”The Matilda Short” (en sorts frisyr) blev vinnarna i år.

Värt att notera är att skådespelaren Kim Soo-hyun, som kom tvåa i stilikon-omröstningen, föll ifrån helt när rösterna lades ihop med data-analys av innehållet på sociala media och bloggar samt juryns utlåtande, vilket lämnade honom prislös. Det samma gällde Shin Se-kyung, som till en början var sjunde mest populära.

Å andra sidan kastades Lee Jung-jae och Girls’ Generation hela vägen upp till topp tio efter att ha varit bland de fem sista efter omröstningen. Bland icke-koreanerna kom vinnaren Li Yi-feng näst sist när folket sagt sitt, med 3.3 %, medan Jing Bo-ran tog hem imponerande 27.34 % av rösterna men fick ändå inget pris.

De enda som höll sig kvar bland de vinnande stilikonerna även efter juryns röster tagits med i beräkningen var G-Dragon och Honey Lee. G-Dragon deltog inte vid prisceremonin, men Honey Lee var programledaren.

Ceremonin avslutades med stilikonvinnarna Girls’ Generation som uppträdde med Lion Heart i silverglittrande kostymer.

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av