Succéstart för sydkoreanskorna i LPGA Touren

Efter Sei-Young Kims vinst i Phoenix den 20 mars så har 4 av de 6 tävlingarna som hittills spelats under året vunnits av sydkoreanskor.

Sei-Young Kim vann sin första LPGA Tour-tävling för året när hon mellan den 17-20 vann JTBC Founders Cup i Phoneix, USA. Kim spelade bra tävlingen igenom och hennes sämsta runda var när hon gick två under par. Totalt vann Kim $225,000 och tangerade rekordet om minst antal slag på 72 hål med sina 27 under par. Ett rekord som hon nu alltså har tillsammans med den, nu pensionerade, svenska golfaren Annika Sörenstam. Förutom Kim så var även Eun-Hee Ji med på en delad fjärdeplats och det var totalt 13 sydkoreanskor med bland de 42 bästa. Det är dock lång väg kvar tills den sista tävlingen den 17-20 november. Hela 34 tävlingar ska spelas och endast 6 har spelats.

Nästa tävling kommer att spelas i Carlsbad, USA, 24-27 mars, en bana där det förra året var sex stycken sydkoreanskor bland de 10 bästa. Däribland Ha-Na Jang som har vunnit två stycken tävlingar (sina första på Touren) under året och leder Touren före Sei-Young Kim.

Förutom vinster i LPGA Touren så står även platser till golfturneringen i OS på spel då golf för första gången sedan 1904 står på schemat i ett sommar-OS. För att kvala in till OS så måste man vara antingen bland de två bästa i sitt land (upp till 60 platser) eller bland de 15 bästa på rankingen. Man började räkna en egen ranking med start 14 Juli 2014 som kommer avslutas 11 juli 2016, då de tävlande presenteras. Det finns även ett sätt att fler än två stycken från ett land kommer in i turneringen och det är om fler än två, max fyra, från ett land finns med i top 15 på rankingen. I skrivande stund finner vi fyra stycken koreanskor med i top 15: Inbee Park (2), Ha-Na Jang (5), Amy Yang (6) och Sei-Young Kim (7). Det betyder att om en koreanska till skulle komma in på top 15 så måste hon fortfarande vara bland de fyra bästa koreanskorna för att få spela i OS.

Källa: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Bildkälla: 1

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av