Sydkorea med i OS-fotbollen i sommar

Den 26:e januari blev det klart att Sydkorea har kvalat sig in till OS i Brasilien senare i år. Detta efter att ha gått till final i AFC U23 mot Japan.

Redan innan AFC U23-turneringen hade slutat stod det klart att vi kommer få se Sydkorea under sommarens OS även i fotboll för herrar. Detta efter att man besegrat värdnationen Qatar med 3-1 i semifinalen. Tidigare i turneringen har man gått utan någon förlust och endast en oavgjord match. I finalen, som spelades den 30:e januari, var det Japan som stod för motståndet. Sydkorea började med en stark första halvlek och gick upp till en 2-0-ledning. Efter två snabba japanska mål i minut 66 och 68 såg det ut att gå till övertid, men med 9 minuter kvar av ordinarie tid gjorde Japan 3-2, vilket även blev slutresultatet och Sydkorea fick nöja sig med en andraplats.

OS-turneringen i fotboll kommer att avgöras mellan 4-20 augusti i 6 olika städer runt om i Brasilien. Det är tre lag från Asien som kvalar sig in i turneringen, och det är de tre bästa i AFC U23 där Irak tog den sista platsen med sin tredjeplats. Datumet för när grupperna ska lottas har ännu inte släppts men lag som Sverige och Danmark kan få möta Sydkorea. Totalt är det 15 lag som är klara för turneringen, och bara USA och Colombia har kval mot varandra kvar.

De sydkoreanska damerna kommer att börja sitt kval till OS i slutet av februari och avsluta det i början av mars.

Källa: 1, 2, 3

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av