Sung Shi-yeon på Aurora Winter Festival 2016

Mellan 24:e och 28:e februari hålls Aurora Winter Festival i Trollhättan, och i årets upplaga är det den sydkoreanska dirigenten Sung Shi-yeon som håller i taktpinnen.

Bakom festivalen står Aurora Chamber Music. Temat för årets festivalen är ”kvinnor i musiken”, vilket bland annat innebär att man kommer framföra mycket klassisk musik skriven av kvinnor, och gästas av särskilt många kvinnliga musiker. Sammanlagt medverkar 180 artister från hela världen.

Sung Shi-yeon är både prisbelönt och internationellt erkänd, då hon lett flera orkestrar i Sydkorea, Europa, USA och Argentina efter genombrottet 2006. Hon har också jobbat mycket i Sverige, och hunnit med att dirigera alla våra största orkestrar, som bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmonikerna. Det var också i Sverige Sung fördjupade sina dirigentstudier efter att ha påbörjat studierna i Tyskland 2001.

Under festivalen kommer Sung uppträda varje kväll, tillsammans med både Aurora Symphony Orchestra samt gästande solister.

För mer information om festivalen och biljetter, besök Aurora Chamber Musics hemsida.

Källor: 1, 2, 3, 4, 5

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av