[RECENSION] Crush – Don’t Forget

Släpptes: 2016.01.22
Skivbolag: Amoeba Culture

  1. Don’t Forget (feat. Taeyeon från Girls’ Generation) [잊어버리지마 (Feat. 태연)]

Crush, den sydkoreanske soloartisten som gjorde sin debut under 2012, är tillbaka med en digital singel som gästas av ingen mindre än Girls’ Generations ledare Taeyeon, som bland annat vunnit titlar som ”Best Female Artist” på 17th Mnet Asian Music Awards och ”Digital Bonsang Award” samt ”iQiyi Best Female Artist” på 30th Golden Disk Award. Crush tog i vintras hem titeln ”Best Collaboration & Unit” tillsammans med  Zion.T på 17th Mnet Asian Music Awards. Inför släppet av ”Don’t Forget” släppte Crush och Amoeba Culture flertalet mindre teasers. Bland annat avslöjades låtens namn tillsammans med albumcovern på skivbolagets hemsida.

Crush Taeyeon

”Don’t Forget” är en låt vars text inte har en direkt definition. Låtens mening kan ändras beroende på tiden eller känslorna som lyssnaren vid tillfället har, men även verkligheten för lyssnaren kan påverka låtens mening. Låten handlar i grund och botten om hopp och om att bevara minnen av de man älskar mest i hjärtat för evigt.

Låten är en lugn R&B-ballad som fångar en redan under de första meningarna. Låten ger ifrån sig samma fängslande känsla och melodi som Taeyangs ”Eyes, Nose, Lips” som vunnit flertalet ”Song of the Year”-titlar. ”Eyes, Nose, Lips” är dock en helt annan typ av låt. ”Don’t Forget” är en väldigt lugn låt som aldrig riktigt bygger sig upp till en storslagen ballad, låten håller sig på en akustisk nivå hela tiden – mjuka röster och en soft-jazzinspirerad instrumental. Fyllig, mjuk och söt är de orden som beskriver ”Don’t Forget” bäst.

Musikvideon är precis lika lugnande och vacker som låten själv. Genom musikvideon så vandrar Crush genom en trång innerstad och en stängd nöjespark samtidigt som vintern omsluter varenda scen. Du kan se musikvideon själv ovan.

Inte nog med att ”Don’t Forget” är en av 2016s bästa låtar än så länge, låten gav även Crush hans första musik show vinst, den 27 Januari 2016 på MBCs ”Show Champion”. En digital singel med precis allt man kunde önska. Det kunde knappast bli bättre.

Källa: 1, 2, 3

  • Betyg
    10
The Good

En lugn R&B-ballad är något som passar vid nästan alla tillfällen. Speciellt när meningen av låten varierar beroende på vad lyssnaren själv går igenom.

Balladen tar aldrig över. Låten förblir en soft-jazzballad där rösterna aldrig tar de högre noterna utan håller sig på en jämn, lugn nivå. Underbart!

The Bad

Taeyeon gästar endast låten under den sista minuten vilken är lite synd, dock så är låten ingen duett utan hon är just en gäst så det ändrar inte det faktum att låten är väldigt bra genomförd av båda sångarna. Men det hade kunnat vara en fullpott + guldstjärna om det varit en hel duett.

10

Emma Stridsberg

Mitt namn är Emma Stridsberg och jag är en skånsk tjej på 20 år som för tillfället studerar till gymnasielärare i Engelska & Historia på Lunds Universitet, jobbar som Barista på Espresso House och lyssnar på koreansk pop och hiphop på fritiden. Mina favoritgrupper från KPOP genren är Hotshot, OhMyGirl, BTS, MONSTA X & Hello Venus.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av