Koreanska webtoons på fransk seriefestival

Mellan den 28:e och 31:a januari hölls den årliga upplagan av Seriefestivalen i Angoulême, Frankrike. På festivalen ställdes flertalet koreanska webtoons ut, bland annat Yoon Tae-hos ”Misaeng” och Ha Il-Kwons ”Go Go Go”, med syfte att nå ut till en europeisk publik.

Seriefestivalen i Angoulême har hållit hus på gatorna i sydvästra Frankrike under några dagar i januari sedan 1974, och är idag en av de största av sin sort. I årets upplaga av festivalen ställdes arton olika webtoons (online comics) från Sydkorea ut i en specialutställning, däribland Park Yong-jes ”The God of High School”, Yoon Tae-hos ”Misaeng” och Ha Il-kwons ”Go Go Go.” Dessutom höll skaparna av ”Dr. Frost” och ”Ho!” en föreläsning där de gick igenom processen för att skapa en webtoon.

Man diskuterade också hur framtiden för webtoons ser ut i ett seminarium med en professor från Sangji University och chefen för Delitoon, en fransk webtoon-leverantör.

Syftet med specialutställningen är nå ut till en europeisk publik, och dess ursprung kommer ur att Sydkorea och Frankrike i år firar 130 år av diplomatiska förbindelser.

Källa: 1, 2

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av