[Trend] 70-talets byxor

Korea ter sig ibland som de bara benens och tajta byxornas förlovade land, men i vinter är det vida byxor som gäller.

Retrovindarna blåser just nu genom modevärlden och in i Sydkorea. Medan Reply-serierna de senaste åren satt fokus på 90- och 80-talets musik och ungdomskultur, pekar retrotrenden inom modet på 70-talet och dess silhuetter, färger och material. Detta har inneburit att vida byxor blivit högintressanta.

Bo-ra (SISTAR), Jang Do-yeon, Na-eun (Apink)

Speciellt gauchobyxor har pekats ut av detaljhandeln som ett av vinterns populäraste plagg. Gauchobyxor kännetecknas av att de är vadlånga med vida byxben, men smala vid midjan. Namnet på plagget kommer av att gauchos, boskapsskötare på Pampas, en gång i tiden bar liknande byxor. Varianter av plagget har blivit allt vanligare att se, både på kändisar och i butiker.

Hwang Jung-eum, Min Hyo-rin, Yubin (Wonder Girls)

En fortsättningen på 70-talstrenden spås bli de utsvängda byxorna, som redan synts på flera celebriteter. Den som inte vill fladdra med byxbenen alltför mycket kan dock sikta in sig på bootcut-modeller, medan andra med fördel väljer mer iögonfallande varianter.

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av