Investering på 85 miljoner till MyMusicTaste

MyMusicTaste, som bland annat arrangerat konserter med Block B, NU’EST och Infinite i Europa, meddelade tidigare idag att man totalt erhållit tio miljoner dollar, strax över åttiofem miljoner svenska kronor, i en första investeringsrunda ledda av Softbank Ventures Korea.

Bolaget, som grundades 2013 av en liten grupp erfarna och ambitiösa unga koreaner, har hittills genomfört nästan hundra konserter på över trettio platser och har cirka femhundratusen användare, varav nittio procent baserade utanför Korea. Grundidén till plattformen MyMusicTaste uppstod från analyser av utländska artisters bristande försäljning i Korea och den ekonomiska risken som medföljer alla konserter.

Hittills så har MyMusicTastes fokus legat på k-pop på den nordamerikanska och europeiska marknaden. Genom investeringen har bolaget nu möjligheten att expandera sin verksamhet till andra marknader och typer av artister, såsom exempelvis Kina där man planerar att öppna kontor inom kort.

Totalt uppskattas den globala konsertindustrin vara värld cirka tjugosex miljoner dollar och är många artisters primära inkomstkälla. MyMusicTastes koncept är att låta fansen leda bolaget för att bäst uppfylla de förhoppningar som finns och själva medverka i marknadsföringen av evenemangen. I utbyte sänks risken och marknadsföringsbudgeten för bolaget.

Siktet är i det långa perspektivet inställt på Live Nation. MyMusicTaste utmärker sig dock i önskan att kunna arbeta både med etablerade artister och nya färska på marknaden samt fokuset på att primärt samarbeta med existerande konsertorganisatörer istället för att ta över deras marknadsandel.

Källa: 1, 2, 3

Elin Törnqvist

Chefredaktör

Elin Törnqvist är Tidskriften Hallyus chefredaktör och en av grundarna.

1 Comment

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av