Sydkorea med om mindre skandal i VM

Den sjunde december spelade Sydkorea oavgjort mot Frankrike i handbolls-VM för damer, men pratet efteråt handlade mest om domare och videogranskning.

Just nu pågår handbolls-VM för damer i Danmark där Sydkorea deltar, som man gjort vid 15 tidigare tillfällen. Man spelade klart gruppspelet den 11:e december och  där lyckades man ta sig vidare som sista lag i sin grupp efter Frankrike, Brasilien och Tyskland.

De två första lagen lyckades man spela oavgjort mot. Den oavgjorda matchen mot Frankrike skulle dock handla mer om domare och teknik än om handboll. Det var nämligen så att under den matchen valde videogranskaren att inte döma mål för Sydkorea efter att bollen solklart varit inne. Sydkoreanskan sköt i ribban så den studsade in i mål, sedan på ribban igen och sedan mållinjen ut. Förklaring till domslutet är att domaren endast fick se den andra studsen, när bollen studsade på mållinjen, och då räknas inte målet. Efter misstaget har Internationella Handbolls Förbundet (IHF) valt att inte tilldela några flera matcher under VM till någon av domarna involverade i den matchen.

Man har även meddelat att resultatet kommer att stå sig, där matchen till sist slutade 22-22. Enda matchen som Sydkorea förlorade var mot Tyskland, då man även spelade oavgjort mot Brasilien. Beslutet om att inte skriva om resultatet kan visa sig vara tufft för Sydkorea, då man ställs mot gruppettan Ryssland istället för Norge.

Historiskt sett har Sydkorea vunnit VM för damer en gång och det var 1995 i Österrike och Ungern, där man vann finalen mot värdnationen Ungern.

Källa: 1, 2, 3

Bildkälla: 1

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av