Reservkastare släpps från Lions efter anklagelser om illegala spel

Samsung Lions valde att släppa sin reservkastare på grund av en pågående utredning mot spelaren.

Det var i slutet av november som det stod klart att Samsung Lions reservkastare Lim Chang-yong var tvungen att lämna laget, efter att han erkänt att han varit i Macao och spelat illegalt. Han erkände under ett 13 timmar långt förhör. Lim påstår dock att han inte har spelat för så mycket som en av ägarna av ett spelhus i Macao påstår att han spelat för.

Förutom Lim ska det enligt rapporter även finnas två andra spelare som inte fanns med i Lions trupp i finalserien på grund av spelanklagelser. Efter att detta stått klart valde alltså Samsung Lions att släppa sin reservkastare, som var inne på sitt andra år i Lions efter en kort visit i Chicago Cubs. Det var dock andra gången som Lim spelade för Lions då han även spelat för klubben under 2000 – 2007.

Samsung Lions, som har vunnit KBO de senaste 4 åren, stod i finalen mot Doosan Bears, där Bears till slut stod som segrare för fjärde gången i historien, efter att ha vunnit med 4-1 i finalserien. Bears slutade på en tredjeplats i ligan och fick möta Nexen Heroes, NC Dinos och slutligen Samsung Lions i  slutspelet, innan det stod klart att man hade vunnit KBO 2015.

Källa: 1

Bildkälla: 1

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av