Starkt Sydkorea gör sig redo för VM-kval

Sydkorea gör sig redo för att ta emot Myanmar och åker till Laos för att kvala till VM  2018 som anordnas i Ryssland.

I början av november släppte Sydkoreas förbundskapten truppen som kommer representera Sydkorea i de två kommande matcherna i Asiens VM kval mot Myanmar och Laos. Ett kval som har börjat väldigt bra för Sydkorea med vinster i alla fyra matcherna. Förutom att det är kval till VM så är det även kval till AFC Asian Cup 2019 i Förenade Arabemiraten, och till detta kval valde man att slå ihop de två första omgångarna i kvalen.

Senast lagen möttes blev det 2-0 mot Myanmar och 8-0 mot Laos vilket står för 10 av de 14 mål som laget har gjort, och man har ännu inte släppt in ett enda mål. Man möter Myanmar hemma den 12 november 12:00 (svensk tid) och Laos borta den 17 november 13:00 (svensk tid).

Även Nordkorea kommer att spela sina matcher samma datum då de möter Uzbekistan den 12 november och Bahrain den 17 november. Om det blir vinst i båda de matcherna så är det väldigt stor chans för nordkoreanerna att ta sig vidare till nästa omgång, där det i så fall väntar två grupper på sex lag varav de två bästa går vidare medan de två treorna gör upp om en kvalplats.

Med i truppen som ska föra Sydkorea till ytterligare ett VM är Son Heung-Min, som gör sitt första framträdande i den sydkoreanska tröjan efter att han köptes av Tottenham under sommarens transferfönster. Son, som inte var med i den förra landslagssamlingen på grund av en skada, är den spelare i det sydkoreanska laget som har gjort flest mål med sina 4 mål på 2 matcher. Alla målen kom även mot just Myanmar (1) och Laos (3) så det är ett försvar som han har klarat sig bra mot innan. Förutom Son så kommer även Lee Chung-Yong tillbaka efter sin skada. Lee spelar, även han, i vanliga fall i Premier League men för klubben Crystal Palace.

Källa: 1, 2, 3

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av