[Recept] Ingefärste (생강차)

Hösten har kommit med regn och rusk. Förkylningar och mörka, kyliga dagar gör sitt intåg och vi kan verkligen behöva ett sätt att värma våra frusna själar.

Ett väldigt gott tips som jag gärna delar med mig av är att alltid ha en burk med 생강차, ingefärste. Enkelt att göra och värmer hela kroppen när man blandar ut det i en kopp varmt vatten.

Är du inte någon som gillar varma drycker? Testa då att blanda ner teet i kallt vatten och servera med is. Jättegott!

 

Det du behöver är…

100-150g färsk ingefära
3 dl flytande honung

en bra burk att förvara teet i.


 

DSC03275-min Skala den färska ingefäran.

Jag tycker att det är enklast att skala med hjälp av en tesked, då kommer man åt i nästan alla vråer och får inte med sig allt kött på köpet.

DSC03280 (1)-min Skär den skalade ingefäran i tunna skivor.

Separera de tunna skivorna så att de inte klibbar ihop.

 

DSC03286-min Lägg den skivade ingefäran i en burk.

Burken bör vara så stor att ingefäran fyller burken till ungefär hälften.

DSC03288-min  Häll honungen över ingefäran i burken.

Rör om i burken för att få bort luftfickor och försök att få så mycket som möjligt av ingefäran under honungsytan.

DSC03294-001-min Låt burken stå minst över natten innan du gör te.

Förvara teet i rumstemperatur för att undvika att honungen kristalliseras.

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: info@hallyu.se

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av