Ha Ji-won ny ambassadör för hanbok

Skådespelerskan Ha Ji-won har utsetts till 2015 års hedersambassadör för den koreanska traditionella klädseln, hanbok.

Utnämningen gjordes 21 oktober, då man firade ”hanbokens dag” med bland annat en hanbok-modevisning. Evenemanget hölls i centrala Seoul, i Gyeongbokgung, det största kungliga palatset från Joseon-dynastin. Arrangörerna var Ministry of Culture, Sports and Tourism, samt Hanbok Advancement Center.

Ha Ji-won tog emot ett bevis på utmärkelsen från ministern Kim Jong-deok. Motiveringen för att välja Ha Ji-won till hanbok-ambasadör uppgavs vara att hon visat upp hanbokens skönhet i tv-draman som Empress Gi och Hwang Jini, som båda fått stor publik och stora framgångar runt om i Asien. Som ambassadör kommer hon delta i flera fotograferingar och videor i syfte att öka hanbokens popularitet.

Dagen till ära var Ha givetvis klädd i hanbok, med guldgul chima, mörkblå jeogori, samt en pälskantad, svart jacka.

Även Sydkoreas president, som är känd för att gå klädd i hanbok vid ceremonier och festliga tillfällen, var på plats under modevisningen och besökte en hanbok-utställning. Hon ska ha sagt: ”Jag hoppas att hanbok, som vi alla älskar, kommer bli eftertraktad av allt fler människor, både inom landet och internationellt.”

Modevisningen bestod av både mer traditionella versioner av hanbok, samt moderna tolkningar av den samma. Här nedanför kan ni få ett smakprov på hur det såg ut.

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av