6 sydkoreanska filmer på Stockholm filmfestival

Stockholm filmfestival börjar på onsdag, 11 november, och i år har man sex stycken nya filmer från Sydkorea i sitt program. Bland annat visar man Gangnam Blues, Lee Min-hos huvudrollsdebut i en långfilm, samt den omtalade romantiska komedin The Beauty Inside.

Filmerna som visas är:

Alice in Earnestland

(av Gooc-jin Ahn. 87 min.)

”Soonams man är sängliggande och verkar aldrig bli frisk. Hon jobbar hårt för att betala deras räkningar, men möter ständigt nya motgångar. I denna svarta dramakomedi som blivit en enorm succé i Sydkorea bestämmer sig Soonam för att hämnas på alla som bidragit till hennes misär. En kallblodig uppgörelse full av bisarr komik.”

Mer information om tider och biljetter finns här.

The Beauty Inside

(av Jong-yeol Baek. 127 min.)

”Woon-Ji vaknar upp med ett nytt ansikte varje dag och växlar mellan att vara man, kvinna, barn och vuxen. När han faller för E-soo vill han berätta sanningen, men kan man älska någon som förändras varje dag? »The Beauty Inside« gjorde succé i Cannes och är en annorlunda och lekfull kärlekshistoria av den sydkoreanske debutanten BAIK.”

Mer information om tider och biljetter finns här.

Gangnam Blues

(av Ha Yoo. 135 min.)

”När de fattiga vännerna Jong-dae och Yong-gi blir hemlösa tvingas de ansluta sig till ett gatugäng. Men de skiljs åt och möts inte igen förrän tre år senare, då mot en bakgrund av politisk korruption och kapitalism. Detta intensiva gansterdrama är en berättelse om våld och vänskap som skildrar en tumultartad period i 1970-talets Sydkorea.”

Mer information om tider och biljetter finns här.

Madonna

(av Su-won Shin. 121 min.)

”En stämningsfull vardagsthriller om en man som ska genomgå en hjärttransplantation där donatorn är en hjärndöd, gravid kvinna med okänd identitet. En sjuksköterska börjar söka efter kvinnans närstående och sanningen bakom den tragiska historien. »Madonna« är ett spännande, noir-inspirerat drama som väcker frågor om identitet, liv och död.”

Mer information om tider och biljetter finns här.

Office

(av Won-chan Hong. 111 min.)

”Kim är en lojal kontorsanställd i ett stort företag, men gör inte mycket väsen av sig. Tills en dag då han mördar sin familj. En övervakningskamera fångar Kim när han går in på sin arbetsplats direkt efter morden, utan att komma ut igen. I denna hårresande thriller sätts den sydkoreanska företagskulturen under lupp av debuterande Hong Won-Chan.”

Mer information om tider och biljetter finns här.

 

Förutom de fem långfilmerna visas också kortfilmen Sniper’s Observation Method (av Yunha Kim. 16 min.), som är med och tävlar i kategorin Short Film Competition.

Samtliga filmer har sverigepremiär under festivalen, men Office och Sniper’s Observation Method har också nordisk premiär, medan The Beauty Inside har europapremiär.

 

Mer information om Stockholm filmfestival hittar ni på deras hemsida.

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av