Yeongdong Expressway Music Festival

De som följer Infinity Challenge vet kanske att de senaste avsnitten har varit dedikerade till arbetet inför programmets egna musikfestival. Med hjälp av kända musiker och idoler skapar varje deltagare en ny, unik låt och utmanar inte bara sig själva utan även artisten de samarbetar med.

Det är nu 8 år sedan programmets första musikkonserten gick av stapeln, framför cirka 30 personer. Det var tänk som en utmaning för de 6 programledarna att skapa och framföra en låt. Vartannat år sedan dess har utmaningen växt i storlek och popularitet. I år framfördes låtarna framför 30, 000 personer.

Genom åren har stora namn hjälpt till och samarbetat fram musik, bland annat Psy, Jessica från Girls’ Generation, BoA samt Epik High, bland andra. I år fortsatte listan med bra artister:

  • Hwang Kwanghee, G-Dragon och Taeyang
  • Park Myeong-su och IU
  • Haha och Zion. T
  • Jeong Jun-ha och Yoon Sang
  • Yoo Jae Suk och JYP
  • Jeong Hyeong-don och Hyukoh

Förutom Infinity-gruppens vanliga upptåg och utmaningar så har man kunnat följa processen med varje grupp, artisterna och arbetet bakom varje framförd låt. Det är med en blandning av glädje och frustration de tar sig igenom 50 dagar.

Se festivalen och sista förberedelserna i senaste avsnittet:

Infinity Challenge 442! 

Källa: 1, 2

Rebecca Åstrand

20 år och bor i Stockholm. Älskar stadslivet precis lika mycket som skogens friska luft. Böcker är min tillflykt och varmt te mitt livselixir.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av