Första allsvenska matchen med en sydkorean

I mötet mellan Djurgården och AIK fick vi äntligen se den första sydkoreanen på plan i ett Allsvenskt lag.

Den 10 augusti skrevs det historia när sydkoreanske Seon-Min Moon startade Stockholmsderbyt för Djurgården mot AIK. Moon är för tillfället utlånad till Djurgården från Superettalaget Östersund. Han var inblandad i ett mål som Djurgården gjorde men fick bortdömt, på grund av att Moon störde målvakten för mycket enligt domaren. Moon var även inblandad i många farliga situationer för Djurgården med sitt kantspel och fick en bra chans att vinna matchen när en AIK-spelare blev utvisad. Men även med en man mindre på plan så lyckades AIK trycka in den enda bollen i matchen och vann med 1-0.

Förutom Moon så var även nyförvärvet Park med i Djurgårdens lag i matchen mot AIK men fick sitta på bänken hela matchen. Moon som har flera säsonger i Superettan och Östersund bakom sig har tidigare haft problem med hemlängtan men kanske är nytändningen och en till korean i laget vad Moon behöver.

Efter matchen mot AIK så har Moon även hunnit med att spela två matcher till från start och ett inhopp. I matchen mot Halmstad, som spelades 29 augusti, gjorde han även ett mål och en assist, och Djurgårdens tränare Pelle Olsson var nöjd med Moon efter matchen. Efter matchen mot Halmstad fick Moon frågan om hur det kändes att höra Djurgårdens fans jubla efter målet, på det svarade han att han fick gåshud.

Källa: 1, 2, 3

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av