Acne Studios tar en bit av Sverige till Seoul

Den 19 september öppnade svenska klädmärket Acne Studios sin första flaggskeppsbutik i Sydkorea. I den nybyggda butiken, i det i hippa kvarteret Cheongdam-dong, kommer Acne Studios sälja sina dam- och herrkollektioner.

Byggnaden är designad av brittiska arkitekten Sophie Hicks, och utmärks kanske mest av att den saknar fönster. Istället är väggarna halvgenomskinliga, så att ljus kan komma in utan att man kan se igenom materialet. Utifrån ser byggnaden ut som en simpel låda, och inuti domineras interiören av betong och metall.

Betongen har givits en struktur som ska påminna om grova träplankor, och som representerar bryggorna i Stockholms skärgård. En annan spegling av skärgården och Sverige är att rabatterna utanför byggnaden består av vilda växter som kan hittas i just Stockholms skärgård, där ibland smultron.

Det avskalade uttrycket i byggnaden kommer från den svenska estetiken, enligt Hicks, och ska fungera som en kontrast mot Acnes Studios produkter som har desto mer attityd.

Från vänster: Go Ah-sung, G-Dragon, Choi Jun-young, Park Sung-jin, Ji Hyun-jung

 

Invigningen av butiken hölls 18 september, och bland gästerna syntes bland andra skådespelerskan Go Ah-sung,  Big Bang-medlemmen G-Dragon, modellerna Choi Jun-young, Park Sung-jin och Ji Hyun-jung, som alla visade upp sig i märkets kläder.

I samband med premiären av den nya butiken skickade Acne Studios också ut presenter till ett flertal kändisar. Presenten bestod av en limited edition rosa sweatshirt, som många passade på att visa upp via sina Instagram-konton. Några som fick tröjor var Tiffany (Girls’ Generation), Dara (2NE1), Key (SHINee) och Victoria (f(x)), vilket innebar att märket fick extra stor uppmärksamhet, inte minst bland idolernas fans.

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av