5 höst- och vintertrender för herrar

Det har hunnit bli höst, och om du ännu inte hittat höstmode som inspirerar kan det snart bli ändring på det. Låt oss ta en titt på fem av de trender som syns för höst- och vintersäsongen. Som vanligt tittar vi enbart på kollektionerna från Seoul Fashion Week F/W 2015, som hölls i våras.

I den här artikeln fokuserar vi på kollektionerna för herrar.

Fält av färg

Från vänster: BOURIE, sewing boundaries, Kwak Hyunjoo Collection, ordinary people

 

Ett av sätten att få in färg i en outfit är att använda ”colorblocking”, det vill säga, att man delar in plaggen i fält som ges olika, ofta klara, färger. Under åren har vi sett mycket av detta bland damkläder, men den här säsongen är det männens tur. Med hjälp av färgfält kan man antingen skapa intressanta kontraster eller en mer harmoniska look. En variant som syns mycket är att man har en annan färg, och till och med annat material, på jackans ärmar.

Midjan är huvudsaken

Från vänster: SONGZIO, PETHIDINE IN PEARL, LIE SANGBONG, blindness

 

Medan raka linjer fortsätter att vara populärt bland de koreanska modeskaparna, ser vi i år även att männen skaffat sig lite form genom att använda sig av bälten. Speciellt knutna skärp som hör till jackan syns ofta.

Inte hela vägen ner

Från vänster: A.AV, RESURRECTION, MUNSOO KWON, SLING STONE

 

Det är många som älskar ankellånga byxor, och den här hösten ser vi dem i en lite ny variant. Säsongens version är nämligen ännu lite kortare än till anklarna, och dessutom gärna vida. Ibland väldigt vida till och med. Om byxorna faktiskt inte tar slut på rätt höjd finns alternativet att vika eller rulla upp bensluten till önskad längd.

Mjuka färger

Från vänster: the studio K, beyond closet, 87MM, JARRET

 

Ljusa och pastelliga färger är ovanliga att se i höst- och vinterkollektioner, och ännu ovanligare i herrkollektioner. Därför utmärker sig årets kollektioner genom att faktiskt ha en hel del ljusa och ljuvliga nyanser av, till exempel, rosa och blått.

Störst är bäst

Från vänster: kimseoryong, heich es heich, pushBUTTON, CRES. E DIM.

 

”Oversized” räcker inte längre till. Nu ser vi plagg som är överdimensionerade på ett nytt, nästan lite absurt sätt. Oavsett om man väljer en maffig pälsjacka eller en elegant cape så är slutmålet att skaffa sig en imponerande silhuett.

Källa: 1

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av