5 höst- och vintertrender för damer

Hösten är redan över oss, och snart blir det än en gång vinter. Innan dess passar vi dock på att hämta energi och inspiration från höst- och vinterkollektionerna som visades upp på Seoul Fashion Week F/W 2015 i våras.

Här tittar vi på fem av de gemensamma nämnare och trender som kan hittas bland damkollektionerna.

Det sitter i pälsen

Från vänster: ARCHE, pushBUTTON, KYE, greedilous

 

Vi skrev i vintras om hur omtyckta färgglada pälsjackor var bland kändisar, och om SFW:s modeskapare får bestämma kommer intresset för pälsiga plagg fortsätta även denna vintern. Hellång eller midjekort, enfärgad eller mönstrad; valet är fritt. Dessutom syntes pälsdetaljer och -accessoarer i ännu fler kollektioner. Vi verkar gå mot en minst sagt varm vinter.

En studie i grått

Från vänster: J Apostrophe, JO MYUNG RYE, sumisumi, DEMOO PARKCHOONMOO

 

Monokroma outfits är på inget sätt något nytt, men många designers älskar att klä sina modeller i just sådana. Till vintern verkar det i första hand vara grått som gäller, och gärna lager av skiftande nyanser av grått. Med olika material och texturer kan man skapa all variation man behöver för att låta varje plagg utmärka sig, samtidigt som man har en enhetlig look.

Följsamt och elegant

Från vänster: gaze de lin, NOHKE, kiok, ANS AN YUNJUNG

 

Böljande, mjuka tyger som sveper längs golven, och som draperas runt kroppen. Många kollektioner visade prov på plagg som ser både bekväma och snygga ut, men medan andra inriktade sig på plagg som för tankarna till mys- eller träningskläder, sticker de ut som istället satsar på dressade plagg.

Inrutat

Från vänster: CHOIBOKO, Miss Gee Collection, PAUL&ALICE, ledoii

 

Skotskrutiga mönster rapporteras vara ett av vinterns mest utmärkande mönster bland de internationella modehusen, och den här gången är de koreanska kollektionerna inget undantag. Från hela ytterplagg till västar, byxor och som detaljer, mönstret används friskt och matchas inte sällan med enfärgade plagg.

Stickat

Från vänster: ENZUVAN, kiok, VanHart di Albazar, BNB12

 

Vilken höst utan de stickade tröjorna? I år kommer det obligatoriska plagget gärna i en längre form, vilket också innebär att tröjan inte längre bara är en tröja, utan faktiskt blir en klänning. Grovstickat ger en bylsig och varm look, medan mönster i plagget bidrar med detaljer och en unik karaktär.

Källor: 1, 2, 3

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av