Wimbledon-debut för Chung Hyeon

Sydkoreas nästa tennisstjärna är här. Chung Hyeon kvalificerade sig till den prestigefulla turneringen Wimbledon.

Senaste gången en sydkoreansk spelare deltog i en Grand Slam-turnering var året 2008. Grand Slam är benämningen på de fyra största turneringarna som spelas varje år; Wimbledon, Franska Öppna, US Open och Australiska Öppna. Wimbledon är den äldsta och högst ansedda tennisturneringen av de fyra. Turneringen spelas traditionsenligt i London under juni/juli.

chung hyeon

Chung Hyeon är redan en av de 100 bästa spelarna i världen. Hans ATP-ranking är 78, vilket innebär att han blev direktkvalificerad till Wimbledon. Den blott 19-åriga talangen har spelat sitt livs bästa tennis denna säsong, då han har slagit många bra motståndare i år. Han har även hunnit med att bärga titeln i den sydkoreanska tennisturneringen Busan Open. Turneringen ägde rum i maj och vinsten i turneringen var en stor anledning till hans nuvarande höga ranking och direktkvalificeringen till Wimbledon.

Men debuten i Wimbledon gick inte som tänkt. Han åkte ut i första matchen mot den 151 rankade fransmannen Pierre-Hugues Herbert, en motståndare han slagit förut. I Australienska Öppna tidigare i år vann han i den första ronden mot fransmannen, då med siffrorna 6-4 6-2 i set.

 

Källor: 1, 2, 3

Jan Isaksson

20-årig hockeyspelare som bor i Umeå. Vänner, familj och TV-serier är det som för närvarande fyller vardagen. Är för övrigt även en kpop fanatiker som älskar allt som har med Korea att göra.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av