Nostalgiresa till 1987

Wonder Girls har sin comeback efter 3 år med ett intressant tema: 1987! Vi reser tillbaka i tiden med den här sexiga och roliga poplåten från JYP Entertainment.

Vad hände år 1987? Mina föräldrar var tonåringar så de kanske vet bättre men mycket kul hände under 80-talet. Grovt stora kavajer för både män och kvinnor. Filmen Dirty Dancing med den klassiska låten Time of My Life släpptes. En favorit på TV var Baywatch med livräddare som sprang i slowmotion på stranden. Michael Jackson släppte sin hit Bad och Madonna var redan då en stor icon.

Vad har allt detta med kpop, och främst, Wonder Girls att göra? Gruppen som har en comeback med albumet Reboot visar en musikvideo som är mycket influerad av just 1987. Med titelspåret I Feel You dansar tjejerna i baddräkter med en Keytar, en slags bärbar synth, och andra instrument. Flera bilder av LP skivor, aerobics och roller skates dyker upp.

De element som sticker ut i låten och kan kopplas till 80-talet är bland annat synthar, som var riktigt populärt, och trummor. Låten är rolig och sexig och kan definitivt njutas lite extra av de som faktiskt kommer ihåg 80-talet, för dem blir det en uppiggande nostalgiresa.

Rebecca Åstrand

20 år och bor i Stockholm. Älskar stadslivet precis lika mycket som skogens friska luft. Böcker är min tillflykt och varmt te mitt livselixir.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av