5 spel valda som officiella e-sportevenemang

Den koreanska e-sportorganisationen KeSPA (Korean e-Sports Players Association) har valt ut fem spel som de klassar som officiella spel, vilket innebär att de kommer ha högre prioritet när evenemang anordnas.

KeSPA är den officiella organisationen för e-sport i Sydkorea. De har bland annat hållit evenemang i Starcraft: Broodwar. KeSPA har nu listat fem spel som de kommer att prioritera som huvudspel. De fem spelen är League of Legends, som hade över 40 000 besökare under finalerna i Seoul World Cup stadium i fjol, FIFA Online 3, Sudden Attack, Hearthstone: Heroes of Warcraft och Special Force.

Förutom FPS-spelen (First Person Shooter) Sudden Attack och Special Force är de tre övriga spelen skapade av amerikanska företag. Det mest uppmärksammade valet var att inte ta med Starcraft II som har växt sig stort i Sydkorea, mycket på grund av hur populärt föregångaren Starcraft: Brood War var. Det är dock känt sedan tidigare att KeSPA och skaparna av Starcraft serien, Blizzard, inte alltid har kommit överens. Ett bråk började när Blizzard inte ville att KeSPA skulle ha ensamrätt till scenen i Korea och Blizzard samtidigt ville tjäna in mer pengar från royalties. Bråket varade länge och kanske håller det fortfarande på?

Källa: 1, 2

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av