Månadens kpop (juni 2015)

Hej och välkomna till månadens kpop!

Som rubriken avslöjar är det nu 1-årsjubileum av månadens kpop! Ett helt år har gått sedan den första artikeln kom ut i den här artikelserien och juni 2015 kan mycket väl innehålla den bästa kpop:en hittills.

  • Big Bang – Bang Bang Bang (musikvideo)

Bang Bang Bang är en bra beskrivning av känslan för den här låten. Musikvideon är riktigt häftig och avger en riktig partykänsla om sig, precis som senaste hitlåten Fantastic Baby. I videon kan vi se allt från studsande bilar till ett fordon som liknar något direkt hämtat ur en Mad Max-film. Här kan ni se den andra singeln som släppts under juni månad We Like 2 Party.

  • Bts – Dope (musikvideo)

BTS slutar aldrig att överraska. Senaste Dope följer upp tidigare låtar som Danger, War Of Hormone och I Need U. BTS som under 2014 besökte Sverige och Fryshuset har verkligen gått spikrakt uppåt och verkar inte sakta ner. BTS har en speciell charm och skiljer sig verkligen från andra grupper där ute.

  • Sistar – Shake It (musikvideo)

Ett självklart sommartecken är en ny musikvideo från Sistar. Förväntningarna är som vanligt höga på Sistar när de släpper nytt material. Denna gång är jag personligen besviken på titelspåret, då det känns som en sämre kopia av Touch My Body.

  • 2pm – My House (musikvideo)

Den här låten är fantastiskt bra! 2pm är tillbaka och det med låten My House. I musikvideon finns många olika filmteman representerade. Bland annat ser vi glimtar från Askungen, Rödluvan, Alice i underlandet och Rapunzel. Sextetten ser som vanligt otroligt bra ut i videon!

  • Aoa – Heart Attack (musikvideo)

En hjärtattack kan man få när man ser tjejerna i AOA. Heart Attack är namnet på deras titelspår. Namnet på albumet är densamma och albumet är också för övrigt deras tredje minialbum. Koreografin till Heart Attack går att se här.

Hur hade din lista sett ut? Kom gärna med dina egna synpunkter! På återseende vid nästa månadsslut!

Källa: 1

Jan Isaksson

20-årig hockeyspelare som bor i Umeå. Vänner, familj och TV-serier är det som för närvarande fyller vardagen. Är för övrigt även en kpop fanatiker som älskar allt som har med Korea att göra.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av