Religiös mobilisering mot årets Prideparad

Konservativa kristna mobiliserade i helgen i protest mot den 16:e Queer Culture Festival i centrala Seoul.

Tio tusen personer från hela Korea, turister och utländska medborgare boende i Seoul samlades på Seoul Plaza utanför Seouls stadshus den 28:e juni för festivalens avslutningscermoni, en fest med dans, sång och picknick i gräset. Årets slogan var “Love, Resist, Queer Revolution!” och ljöd klingande i det soliga vädret medan paraden begav sig från Seoul Plaza längs Eulji-ro, Toegye-ro och Sogong-ro.

Flera konservativa kristna föreningar och kyrkor hade organiserat sig för att protestera mot festivalen. Hanbokklädda protestanter slog på trummor medan andra var försjunkna i bön och grät. En samling protesterande hade till och med arrangerat en balletuppvisning. Polisen hade satt upp höga barrikader runt Seoul Plaza med tusentals poliser vaktandes området för att säkerställa både att de två sidorna hölls åtskilda men även att protesterande inte skulle hindra paraden som de gjort tidigare år.

 

 

 

 

Elin Törnqvist

Chefredaktör

Elin Törnqvist är Tidskriften Hallyus chefredaktör och en av grundarna.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av