Månadens kpop (maj)

Hej och välkomna till månadens kpop!

Många kpop-grupper har varit aktiva under maj månad, däribland Girl’s Day, Shinee och Bigbang. Nedan följer månadens kpop!

  • Shinee – View (musikvideo)

I oktober 2013 var senaste gången Shinee hade en koreansk comeback och då var namnet på albumet Everybody. Denna gång heter albumet Odd och det tillhörande titelspåret för albumet heter View. Utsikterna för albumet ser goda ut då albumet landade på en 1:a plats på Billboards World Albums lista direkt. 2 andra låtar att se upp med på albumet är balladen An Ode To You och den smått udda låten Odd Eye.

  • Bigbang – Bae Bae (musikvideo)

Kungarna av kpop är tillbaka! Efter 3 långa år utan en koreansk comeback för Bigbang är väntan nu över. MADE heter deras nya album som släpps i september, efter att gruppen har släppt 2 nya låtar i början av varje månad. Låtarna som släpptes i början av maj var Bae Bae och Loser. Här ovan ser vi den mycket sevärda musikvideon till Bae Bae.

  • Girl’s Day – Hello Bubble (musikvideo)

Trots att det här egentligen inte klassas som en ”riktig” comeback har kvartetten tagit sig in på denna månadens kpop. Hello Bubble här ovan är ett samarbete mellan Girl’s Day och Foam Hair Color. Precis som förra årets Abing Abing med Orange Caramel har man släppt en mycket lyckad reklamfilm som troligen har lockat många kunder.

  • N.Flying – Awesome (musikvideo)

N.Flying heter FNC Entertainments nyaste pojkgrupp. N.Flying är ett band, precis som tidigare kpop-grupper från FNC Entertainment, och har även 4 medlemmar, precis som Cnblue. N.Flying har förvisso funnits sedan 2013, men har enbart varit aktiva i japan hittills. Deras debut i Korea är nu här och debutsingeln heter Awesome.

  • Boa (med Gaeko) – Who Are You (musikvideo)

Om BigBang är kungarna av kpop är definitivt denna kvinna drottningen. Tillsammans med Gaeko från Dynamic Duo har hon släppt låten Who Are You. I musikvideon syns även Sehun från Exo. En ny musikvideo från Boa finns även till titelspåret Kiss My Lips som du kan se här.

Hur hade din lista sett ut? Kom gärna med dina egna synpunkter! På återseende vid nästa månadsslut!

Källa: 1

Jan Isaksson

20-årig hockeyspelare som bor i Umeå. Vänner, familj och TV-serier är det som för närvarande fyller vardagen. Är för övrigt även en kpop fanatiker som älskar allt som har med Korea att göra.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av