Bra musik från maj månad

Hög tid att uppdatera musiklistan i mobilen? Letar du efter nya hits inför sommaren? Här är en blandad lista på bra musik som har släppts i maj månad. Det finns något för varje smak!

Det är utan tvivel att listan av låtar nedan har sina separata stilar och genrer men de kan ändå anses vara bra musik, oavsett vad man har för personliga favoriter. Vi lyssnar igenom dessa innan vi fortsätter njuta av juni och sommaren.

Monsta X – Tresspass

Monsta X är första hiphop-gruppen bestående av killar som Starship Entertainment har skapat. Gruppen med 7 medlemmar gör sin debut med låten Tresspass, en tung men cool singel. Med moderna syntar, skarpa beats och sköna stämmor så visar killarna en rebellisk och lekfull attityd. Killarna visar även sina atletiska färdigheter med parkour-rörelser i musikvideon, då de flyr från polisen och fängelset. Med en GoPro kamera så känns det nästan som att man flyr tillsammans med dem.

Jung Yup – My Valentine

Låten släpptes runt den 14:e maj, vilket är ganska lustigt. Valentine,  dagen som vi kallar för alla hjärtans dag, infaller i februari. Jung Yup, har du slagit i huvudet? Dock så verkar skådespelaren Lee Jong Suk vara en söt dejt att ha, oavsett dag. RnB balladen har en skön stämning och en romantisk text, definitivt en låt att lyssna på.

BESTie – Excuse me 

Är killar bara oseriöst flirtiga eller alltid upptagna? Den här låten handlar om att man inte har tid för sånt, det är bättre att leta efter någon som gillar dig för den du är. Alla andra kan få höra ”Excuse me, jag har ingen tid för dig!”.

Kan inte alla få ett par magiska glasögon, sådana som tjejerna har?

Videon är rolig, färgglad med starka kontraster på klädesplaggen. Bakgrunden och husväggarna är en blandning av neon och mjuka pasteller. Miljön har en amerikansk stil och dansen är enkel men livlig. Det är ett lika livligt tempo i låten och den faller in under Besties typiska musik, vilket är charmig pop.

Luna – Don’t cry for me

Den här powerballaden skulle passa perfect in i en bra film om sorglig kärlek. Med en mjuk och mysig start så växer musiken dynamiskt innan den trappar ner igen på ett väldigt fint sätt. Man får gåshud av Lunas starka stämma! Texten faller mot det dystra hållet men det gör låten ännu mer känslosam att lyssna på. Musiken bygger mest på vackert pianospel men det finns intressanta inslag av stränginstrument och även en elgitarr i bakgrunden, men det flyter in i låtens uppbyggnad och tempo.

 

Källa: 1, 23, 4

Rebecca Åstrand

20 år och bor i Stockholm. Älskar stadslivet precis lika mycket som skogens friska luft. Böcker är min tillflykt och varmt te mitt livselixir.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av