UFC snart i Sydkorea

Ultimate Fighting Championship kommer anordnas för första gången någonsin i Sydkorea. Datumet för galan är satt till den 28 november 2015.

Ultimate Fighting Championship, eller UFC som det oftast förkortas, är en amerikansk Mixed Martial Arts-organisation som klassas som den största UFC-organisationen i världen. Organisationen innehåller många av de topprankade MMA-utövarna.

Året 1993 startades organisationen. UFC har de senaste åren växt snabbt och i augusti 2010 öppnades det asiatiska kontoret. Tidigare UFC-galor på asiatisk mark har anordnas i olika länder: Filippinerna, Kina, Singapore och Japan. Denna gala kommer att gå av stapeln i Olympic Gymnastic Arena i Seoul. Helkvällen kommer i vanlig ordning innehålla flera möten mellan olika utövare, dock har inga officiella matcher släppts hittills. På plats kommer många olika MMA-fighters finnas. De största applåderna från åskådarna kommer troligtvis när de egna uppkommande sydkoreanska utövarna äntrar arenan. Bland annat förväntas Kim Dong-hyun, Jung Chan-sung, Lim Hyun-gyu och Nam Yui-chul finnas med på eventet.

Sverige har de senaste åren sett en större populäritet för Mixed Martial Arts de senaste åren. I januari riktades många blickar emot Stockholm och Tele2 Arena. 147 länder i världen kunde se Alexander ”The Mauler” Gustafssons fight mot Anthony Johnson. Hela den uppkommande MMA-galan kommer precis som i Sverige sändas live över hela världen.

Ser du fram emot galan?

Källor: 1, 2, 3

Jan Isaksson

20-årig hockeyspelare som bor i Umeå. Vänner, familj och TV-serier är det som för närvarande fyller vardagen. Är för övrigt även en kpop fanatiker som älskar allt som har med Korea att göra.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av