Sydkoreanskor inleder LPGA Touren starkt

Med 11 spelade tävlingar har sydkoreanskor stått som vinnare i 7 av tävlingarna med 5 olika vinnare. Senaste tävlingen slutade 11 sydkoreanskor i top 30.

Den 3 maj spelades den elfte tävlingen  i LPGA Touren i Texas där sydkoreanska Park In-bee lyckades vinna sin andra tävling för i år. Hennes vinst innebär att hon är en av tre som har vunnit mer än en tävling i LPGA Touren i år. De andra två är sydkoreanska rookien Kim Sei-young och den koreanskfödda nyzeeländskan Lydia Ko. Vinsten innebär även att hon får en ny chans att försvara sin vinst på banan efter att ha misslyckats förra året när Stacy Lewis vann. Park själv säger efter vinsten att det var de båda birdies (1 under satt antal slag) på hål 12 och 14 som var det som avgjorde tävlingen.

Härnäst satsar Park på att vinna en karriär-grand slam då hon behöver vinna antingen British Open eller Evian Championship. Det var även en lyckad dag för flera koreanskor där 3 stycken slutade i top 10 och hela 11 stycken slutade bland de 30 bästa. De fem koreanskorna som har vunnit tävlingar i år är Choi Na-yeon, Kim Sei-young, Amy Yang, Park In-bee och Kim Hyo-joo. Tillsammans har de spelat ihop en summa på dryga 1,5 miljoner dollar bara genom sina förstaplatser. Nästa tävling i touren, där det återstår 22 tävlingar, spelas i Virginia, USA med start den 14 maj.

Källa: 1, 2, 3, 4, 5

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av