Koreanska barn bland de olyckligaste i världen

Barn i Korea är bland de olyckligaste i världen. Landet rankas lågt bland U-länder som Nepal och Etiopien. Detta har framkommit efter en undersökning gjord av Rädda Barnen och forskningscentret för socialt välbefinnande vid Seouls nationella universitet (Seoul National University).

Studien är baserad på 12 olika länder och räknas på en 10-gradig skala och har tillfrågat barn i åldrarna 8-12 år. Barn i åtta års ålder stannade på 8.2, barn i tio års ålder på 8.2 och barn i 12 års ålder stannade på 7.4. Det mest noterbara med dessa siffror är att i jämförelse med barn i Nepal och Etiopien hamnade Korea under dessa i listan.

Ytterligare en studie har gjorts baserad på 15 olika länder och tog upp ämnen som utseende, kroppsform, betyg och familjeförhållanden. Även här föll Korea långt ner på listan med snitt på 7.2 i utseende, 7.4 i kroppsform och 7.0 i betyg. Barnen ansåg dock att familjeförhållandena var goda och snittade på 8.9.

Lee Bong Jo, professor i socialt välbefinnande vid Seouls nationella universitet, menar att anledningen till att de koreanska barnen har så låg nivå av tillfredsställelse vad gäller deras utseende och betyg eftersom föräldrarna ständigt jämför dem med samhällets ideal.

Det fullständiga resultatet från undersökningen kommer att presenteras under International Symposium, torsdagen 21 maj.

Källa: 1

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av