Korea representerat vid Världsexpo i Milano.

Den 1:a maj invigdes årets Världsexpo i Milano. Under sex månader är staden värd för 140 länders utställningar om det bästa de har att erbjuda i termer om att leva ett hälsosamt, säkert och tillfredsställande liv med respekt för vår planet.

Över tjugo miljoner personer väntas besöka det en miljoner kvadratmeter stora utställningsutrymmet i Milano, däribland den Koreanska Paviljongen. Paviljongen (som du hittar på plats N10) är en nästan fyratusen kvadratmeter fastighet som huserar utställningshall, restaurang, affär med mera. Paviljongens tema är Hansik, mat för framtiden: Du är vad du äter och ämnar att visa upp koreansk mat och dess djupt rotade tradition av harmoni med naturen som en matkultur med hög miljömässig hållbarhet inför framtiden.

Paviljongen huserar även ett antal evenemang under de kommande sex månaderna, såsom dansuppvisningar, konstvisningar och workshops. Strax innan invigningen av expot invaderade koreanska food-trucks staden till italienarnas förtjusning. Korea visade även upp sin skicklighet i design på Milanos Design Week Festival i slutet av april.

För schema över de kommande månadernas evenemanger se här.

 

 

Elin Törnqvist

Chefredaktör

Elin Törnqvist är Tidskriften Hallyus chefredaktör och en av grundarna.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av