Accessoarer påverkar attraktionen

Vilken detalj i din dejts outfit får honom eller henne att verka mindre attraktiv? Detta var en av frågorna i en undersökning bland koreanska singlar om blinddejter och hur accessoarer påverkar deras intryck av varandra.

Att gå på arrangerade blinddejter är vanligt bland koreanska singlar, och inte sällan vänder sig giftaslystna män och kvinnor till äktenskapsmäklare. Duo är Sydkoreas största sådana mäklarbyrå, och det var de som genomförde undersökningen under tre veckor i april. 518 män och kvinnor svarade på frågorna.

Drygt 76 % svarade att accessoarer absolut påverkar vad de anser om personen de träffar. 34 % av kvinnorna uppgav kedjor som hänger från byxorna som den värsta accessoaren en man kan ha på sig till en blinddejt. Färgglada bälten (25.8 %) och halskedjor i guld (17.5 %) var inte heller populära.

Bland männen uppgav drygt 34 % att det värsta en kvinna kan ha med sig är en handspegel. Inte heller konstgjorda naglar (29.5 %) eller hårspännen med stora blommor (18.5 %) uppskattades.

Inför dejter lägger männen mest vikt vid valet av armbandsur (28.8 %), följt av plånbok och väska (24.4 %), samt skor (20.3 %). Kvinnorna ansåg plånbok och väska var viktigast (34.7 %), följt av skor (24.7 %) och smycken (17.5 %).

På frågan vilken accessoar de faktiskt lägger märke till svarade männen att de oftast tittar på kvinnors plånbok och väska (40.1 %), medan kvinnorna svarade att de tittar på männens skor (32.3 %).

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av