Månadens kpop (april)

Hej och välkomna till månadens kpop!

Mamamoo är en ny bekantskap som har gjort sin comeback denna månad. Men det finns även två artister med lite mer rutin som är tillbaka. Här nedan följer månadens kpop för april!

  • Girls Generation – Catch Me If You Can (musikvideo)

De underbara tjejerna i Girls Generation är tillbaka! Vad som från början enbart annonserades som en japansk comeback, resulterade tillslut även i en koreansk version av låten. För att se den japanska versionen, kan du klicka här. Efter ett tufft 2014 för de 8 tjejerna är de nu äntligen tillbaka med Catch Me If You Can. Enligt rykten kommer en fullskalig koreansk comeback snart att lanseras. Kanske redan nu i maj? Både Catch Me If You Can och den tillhörande balladen Girls finns nu på Spotify.

  • J.Y.Park (med Jessi) – Who´s Your Mama? (musikvideo)

En av de mer erfarna artisterna är J.Y.Park. Tillsammans med Jessi från Lucky J har han släppt singeln Who´s Your Mama? JYP Entertainments grundare brukar vara en artist som skapar mer ”seriös” musik än det här, men vad spelar det för roll när låten är lätt att sjunga med i? Who´s Your Mama? är definitivt denna månads mest trallvänliga låt. Jessi har även varit aktiv nyligen som en av deltagarna i Unpretty Rapstar där hon slutade på andra plats.

  • Baztarz – Zero For Conduct (musikvideo)

Block B:s första subunit heter Baztarz och de har nu släppt sitt första material. Baztarz består av medlemmarna P.O, U-Kwon och B-Bomb. Zero For Conduct är en bra sång, med en riktigt bra bas som passar perfekt i låten. Den tillhörande musikvideon kanske inte är en personlig favorit, men gör sitt för att skapa en mörk stämning.

  • Jinusean (med Jang Han Na) – Tell Me One More Time (musikvideo)

Den andra rutinerade artisten är duon Jinusean. Efter hela 11 års väntan är nu Jinu och Sean tillbaka med låten Tell Me One More Time! Jinusean startade redan år 1994 och var en av de första artisterna i YG Entertainment. I musikvideon ser vi även gästspel från bland annat Yoo Jae-Suk, Haha, Epik High och Shoo från S.E.S. Den kvinnliga rösten i låten tillhör YG Entertainments egna Jang Han Na.

  • Mamamoo (med Esna) – Ahh Oop! (SBS Inkigayo 150412)

Ahh Oop! är den uppföljande låten efter tidigare låtarna Piano Man och Mr. Ambiguous. Denna gång har man jobbat ihop med Esna som tidigare har samarbetat med på låten Gentleman från deras tidigare album Piano Man. I klippet här ovan ser vi en av tjejernas framträdanden från SBS Inkigayo, dock utan medverkan från Esna.

Hur hade din lista sett ut? Kom gärna med dina egna synpunkter! På återseende vid nästa månadsslut!

Källa: 1

Jan Isaksson

20-årig hockeyspelare som bor i Umeå. Vänner, familj och TV-serier är det som för närvarande fyller vardagen. Är för övrigt även en kpop fanatiker som älskar allt som har med Korea att göra.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av